Horváth Attila és Schuch Timuzsin nyilatkozott.

Schuch Timuzsin nyolc szezont töltött a Veszprém első csapatában, s bár a klub ajánlatot tett a kiváló védőspecialistának, ő végül más utat választott. A Ferencvároshoz igazolt, s így legközelebb már ellenfélként lép pályára a Veszprém Arénában.

A legfőbb különbség a Veszprém és a Fradi között, hogy most többet kell utaznom két edzés között. Megszoktam, hogy minden öt-tíz perc alatt elérhető, ez itt Budapesten más. Számolnom kell a dugóval, ezért előbb indulok mindenhova.

A Veszprémben töltött 7 szezon nem múlt el nyomtalanul: „Nyílván, amikor ott állok majd a Veszprém Arénában, kicsit nekem is furcsa lesz.

Azért jöttem, hogy életemben először Budapesten is bizonyítsak. Kicsit furcsa volt régi harcostársamtól, Nagy Lászlótól megválni, elvégre Veszprémben a hosszú közös munkának köszönhetően már egymás gondolatát is ismertük a pályán. Attól persze nem tartok, hogy a Fradiban nem lesz tehetséges játékostársam, hiszen a csapatunk sokra hivatott. Talán némi fennakadást az okozhat majd a fővárosban, hogy nem nagyon ismerem az ottani közlekedést. De ennél sokkal fontosabb, hogy a tréningeken álljam a sarat. Menni fog, ezt megígérem a fradisták nagy családjának.

A Fradinál nagy játékosmozgás zajlott a nyáron, tíz új játékos is érkezett. Így nem csoda, hogy a múlt heti balatonboglári edzőtáborban, az alapozáson kívül, a csapategység megteremtése is előtérbe került.

A zöld-fehéreknél hosszú távú építkezés indult, amelynek célja, hogy nemzetközi szinten is képviselhessék a magyar kézilabdát. Erről Horváth Attila vezetőedző nyilatkozott.

Minden évben előrelépdelnénk a tabellán. Nem titok, hogy a BL-ben is szeretnénk részt venni, ha nem is jövőre, de két-három éven belül” – mondta a szakember.

Az első megmérettetésre pénteken kerül sor, akkor játssza első edzőmérkőzését a Ferencváros, amely a tavalyi bronzérmes Tatabányához látogat.

Bors, M4 Sport