Fernando szerint nem tudták kihasználni az Európa Liga selejtezős kiesésünket.

Mindenkit szeretnék köszönteni a szünet után. A csütörtöki meccs után csalódottak voltunk, de a srácok mindent beleadtak. Nem egyszerű egy balul sikerült meccs és egy hosszú utazás, valamint rövid pauza után egyből bajnokit játszani, az elején lehetett is látni, hogy nehezek a lábak. Már hazafelé elemeztünk, majd a játékosokkal, a csapatrészekkel külön-külön is beszélgettünk, felhívtuk a figyelmet a hibákra. Vannak tapasztalt játékosaink, akik segítettek ebben. Az első félidőben akár nagyobb különbséget is elérhettünk volna. Megint volt egy kisebb figyelmetlenség, de különben domináltunk. Látszik, hogy még sok munkát kell befektetnünk az összeszokottság eléréséhez, de jó a keret és ha ez sikerül, akkor szép sikereket érhetünk el. A Diósgyőr ellen a 4-1 jó eredmény. Ma bátran vállaltuk a 4-4-2-t a 4-3-3 helyett, jól működött, ez tehermentesítette Davidét, ezt nagyon nehezen védekezte le a DVTK. Nando hatalmas munkája nagyon kellett ehhez, remélem nem lesz a combsérülése súlyos – amiért köszönetképpen sárgát kapott. A végén be kellett kísérni az öltözőbe, remélem az MTK ellen már játékra kész lesz.

A később csatlakozók és a sérüléssel bajlódók felhozására is figyelnünk kell, mert egyelőre a padunk rövid emiatt. Lanzafame fantasztikus játékos, de egyedül tréningezett, mielőtt hozzánk került, így még edzésekre van szüksége, az összjáték nagyon jó lesz a támadók között, két-három hét múlva az ilyen ziccereit pedig csukott szemmel is értékesíteni fogja.

Bízom benne, hogy lesz egy olyan nyarunk, amikor nem kell hét-nyolc játékost beépíteni, így könnyebb lehetne az előrelépés az európai színtéren. Az egyesület mindent megtett azért, hogy ütőképesek legyünk, ezért is vagyok nagyon csalódott, hogy nem tudtuk ezt a pályán meghálálni. Akik értenek a focihoz tudják, hogy a mi ellenfelünk volt a “legkönnyebb”, mindig csoportkörös volt. Hogy előny-e, ha az első körben kiesünk? Sosem az. A különbség a Bajnokok Ligája és az Európa Liga nagy és kiscsapatai között egyre nagyobb lesz, így sok szerencse is kell a csoportkör eléréséhez, de nem vagyok pesszimista, erről fogunk álmodozni, de sajnos a kiesésünk volt a realitás.

Thomas Doll

Lehetőségünk lett volna megnyerni a meccset, mert a Ferencváros kiesett az Európa Ligából, nem volt csúcsformában és új felállással is próbálkozott. Nehéz helyzetben voltunk az első húsz percben, a meccs fordulópontja az volt, hogy 2-1 után tizenegyest kapott a Fradi. Ugrai cseréjének taktikai okai voltak. A mai meccs csalódás volt, sokat dolgoztunk és sokat hibáztunk, az NBI-ben nem lehet ilyen lehetőségeket adni az ellenfélnek. Ha pozitívumot kellene keresnem, azt mondanám, hogy a csapat jól reagált arra, amikor 2-0-ra módosult az eredmény.

Fernando Fernandez