Nerével beszélgetett hazája egyik kézilabdás portálja.

Nerea Pena

Számomra a Ferencváros a második otthon. Így éreztem magam akkor is, amikor az Itxakóban voltam, de itt még nagyobb a felelősségem, mert én vagyok a második legidősebb tagja a csapatnak. Akkor csak buli volt: ejtőzni, csajnak lenni, most meg én vagyok az egyik legidősebb. Szerencsém volt. Mindig mondtam, hogy jól döntöttem, voltam sérült, elkeseredett, de az a lehetőség, amiről azt hittem, hogy jó, kiderült, hogy az életem lehetősége. Ez a második otthonom, a klub, az emberek nagyszerűek… nagyon szerencsés vagyok. Nem mindenkinek van lehetősége ilyen jó döntést hoznia, ehhez szerencse is kellett.

Magyarországon a kézilabda, és főleg a női kézi a sportok egyik királya. Talán népszerűbb is a női, természetesen a Veszprémet leszámítva, mint a férfi. Van kultúrája, múltja, mindig jó a válogatott, olimpiai érmeket nyert… komoly hagyományok vannak. És a magyarok nagyon nacionalisták. A Győr és a Fradi halálos ellenségek, de mikor a Győr a Final4-ban van, szorítunk nekik. Nem szurkolunk, de a külföldi csapat ellen az ő győzelmüket szeretném. Itt a kézi életforma… soha nem tapasztaltam olyan kézilabda-életet, mint Magyarországon.

A célom természetesen a Bajnokok Ligája négyesdöntő elérése, én játszottam már BL-döntőt az Itxakóval, de nem a Final4-os formátumban. Szerintem elérhetjük, ez a célom.

[Hogy min múlik a visszavonulásom?] Sok mindenen, elsősorban a sérülésektől. Az egészség az első, így ha az kerülne veszélybe, visszavonulnék. Egészségesen szeretnék visszavonulni, az alakom megtartásával. Sportolóként nagyon szeretnék eljutni a 2020-as tokiói olimpiára, mert azt gondolom, az fantasztikus lesz, nagy show, ez most a célom. Ott akarok lenni. Final4 a Fradival, Tokió a válogatottal. Az álmom az olimpiai arany. De lépésenként kell haladni, így most az álmom az, hogy ott legyek, hogy kijussak, nem hogy megnyerjem. De az álom, ha ott leszek, az olimpiai arany.

[Kikapcsolódásként] sorozatokat nézek, sorozatfüggő vagyok. Az utolsó, amit láttam, az a Stranger Things, ami nagyon tetszett. Azt hittem, hogy nem tetszik majd, de nagyon is tetszett. De ha még néhányat kéne ajánlanom: nagyon tetszett a Following első évada. Spanyol sorozatokban annyira nem vagyok otthon, de a Papírház jónak tűnik. A sorozatokon kívül, utazni szeretek, nyaralni. Róma a kedvenc városom. Lenyűgöző, lenyűgöző város. Szeretném megismerni Új-Zélandot is, de ahhoz sok idő kell, azom meg nincs.

Teljes interjú: DeporteCienPorCien