Gréti lövőszázaléka továbbra is parádés a junior világbajnokságon, 25 lövésből 24 gólt szerzett – ma este Dél-Korea ellen lépnek pályára.

Hogy élted meg a világbajnokságon az első rontott lövésedet?
Hű, eszembe sem jutott akkor, csak a meccs végén ugrott be, hogy ez lehetett az első, mert az előző mérkőzés után arról kérdeztek, hogy milyen érzés a hibátlan kapura lövési mutató…

Azért a statisztika így is több, mint pazar: hat meccsen, huszonöt lövés, huszonnégy gól.
A meccsek közben nem erre figyeltem, csak tettem a dolgom, szóval ha nem mondják, magamtól talán fel sem tűnt volna.

Dél-Korea ellen kellene folytatni a remek szériát – mit szólsz hozzá, hogy nem a végső győzelemre is esélyesnek tartott, de a koreaiaktól csúnya pofont kapó (24-16) Dánia következik az elődöntőben?
Nagyon meglepett, és az is sokkolta a csapatot, hogy kiesett a legerősebbnek tűnő Franciaország. Néztük a mérkőzéseket, főleg a mi águnkat figyeltük, és elképesztő volt látni, hogy mennyire simán vezetnek végig a koreaiak. Elemezgettük is már kicsit a játékukat, próbáltuk kiszűrni, hogy mit csinálnak ennyire jól és szerintem az a titok, hogy nagyon gyorsak, mindenhova odaérnek, épp ezért jól védekeznek. Jók lábbal, és mellé még erősek is, vagyis nehéz dolgunk lesz. Korea nagyon erős csapat, tavalyelőtt harmadik lett a világbajnokságon, és… Remélem, hogy idén is bronzéremmel zár.

Teljes interjú: Fradi.hu