Petrjak menedzsere beszélt az átigazolásról.

A játékos ügynöke a Goal-nak megerősítette, hogy sok érdeklődő volt Petriak iránt, de ezek közül a Fradi volt a legkitartóbb és legmeggyőzőbb kérő.

Beszéltünk a Shakhtar Donyeck vezetőségével, és elfogadták az érveinket, hogy Petriaknak játékpercekre van szüksége a fejlődéshez. A Ferencváros mellett voltak egyéb lehetőségei is, de a klubok közül a Fradi volt a legkitartóbb kérője, így őket választotta – mondta a 16 Football Agency képviselője, Ivan Pirozhenko, majd kitért a szélső céljaira is.

Hasonló céljai vannak idén, mint a Ferencvárosnak. A klub 120 éves jubileumát ünnepli, szeretnék elhódítani a harmincadik bajnoki címet, valamint bejutni az Európa Liga csoportkörébe. Az is lényeges volt, hogy nagyon számítanak Ivanra.

Pirozhenko azt is elárulta, hogy Petriak először nem sokat tudott a csapatról, de Thomas Doll személye, valamint a körülmények meggyőzték őt.

Amikor komolyabbra fordultak a dolgok, akkor Ivan utánanézett a Fradinak, megismerte a klub történelmét. Tisztában volt azzal, hogy egy profi klubhoz csatlakozhat. Amikor élőben megláttuk a körülményeket, nagyon meg voltunk mindennel elégedve. A csapatnak remek edzője van, ez is sokat számított. Thomas Doll korábban a Borussia Dortmundnál és a Hamburgnál is dolgozott. Nagyon akarta, hogy Petriak aláírjon. Sokat beszélgetettünk Dollal, mielőtt Ivan aláírt volna. Szerintem futballistaként és emberként is fejlődni fog a Fradinál.

Végül arról is szót ejtett a játékosügynök, hogy mit gondol a magyar bajnokságról.

Tudom, hogy sokan alábecsülik Ukrajnában a magyar bajnokság erejét. Szerintem általánosságban azonban izgalmasabb, mint az ukrán. Új stadionok vannak és minőségi külföldi játékosok igazolnak Magyarországra. Ivan mellett korábbi Juve-játékos, Davide Lanzafame és izlandi válogatott támadó is aláírt a Fradihoz.

A magyar topklubok kiváló játékosokat igazolnak külföldről. Programjuk van a futball fejlődésére, csak nézzük meg a 2016-os Eb-sikereiket. Soha ne mondd, hogy soha. Bármi történhet a futballban. Meglátjuk, hogy mi lesz, de dolgozunk azon, hogy az ukrán topkluboktól néhány játékos érkezzen Magyarországra.