Tamás azt is elmondta, hogy a legmagasabb edzői képesítést is szeretné megszerezni a jövőben.

Mit érez most, hogy visszavonult?
Fura, mégis jó érzések vannak bennem. Szép pályafutásom volt. Több helyen játszottam külföldön, és az itthon töltött évek is emlékezetesek. Viszont 37 évesen eljött az ideje, hogy visszavonulót fújjak. Izgalommal tekintek a jövőbe.

Az edzői A licencet már megszerezte, jelenleg pedig egy nemzetközi sportvezetői képzést végez. Milyen területen tervez elhelyezkedni?
Még nem tudom pontosan. Szeretném megszerezni a pro licences edzői papírt is, és a másik képzésből is hátravan még egy év. A sportban képzelem el a jövőm. Szívesen ed­zős­ködnék, de a lényeg, hogy valamilyen formában segítsem a magyar labdarúgást.

Mostantól több ideje lesz a családra?
A légióséveim alatt keveset láthattam a szeretteimet. Három éve viszont itthon vagyok, így az utóbbi időben többet lehettem velük. Nagyon szeretem a családomat. Mindenben támogatnak, most is mellettem álltak a döntésemben.

Mi a legkedvesebb emléke a pályafutásából?
Amikor a Fradival megnyertük a bajnoki címet. A kül­földi időszakomból nehéz ki­emelni bármit is, mert minden egyes pillanata csodálatos volt. Büszkén, örömteli szívvel tekintek vissza ezekre az időkre.

Ön a nézők egyik kedvenc szakértője a vb alatt. Esetleg a torna után is láthatjuk még a képernyőn?
Jól érzem magam ebben a szerepben, nem feszengek, szeretem csinálni. Alaposan felkészülök minden egyes adásra. A pozitív visszajelzések megerősítenek abban, hogy a későbbiekben is érdemes lenne ezzel foglalkoznom. Meglátjuk, hogy az egyéb elfoglaltságaimmal mennyire lesz összeegyeztethető a szakkommentátorkodás.

Nyergesújfalun, a szülővárosában az épülő sportkomplexum az ön nevét viseli. Büszke rá?
Nagyon. Úgy néz ki, hogy még a nyáron át is adják a létesítményt. Óriási megtiszteltetés, hogy a városban méltónak tartottak névadónak. Számomra ez egy hatalmas elismerés.

Bors