Egy olasz honlapnak, az Europa Calcionak nyilatkozott a klubváltásról az új tizesünk – a honvédosoknak viszont már nincs semmi további mondandója.

Remekül [teltek az első napok a Fradiban], rendkívül pozitívak a benyomásaim. A klub nagyon szervezett, a srácok kivételesek, a szakmai stáb felkészült. Minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk. Mint minden átigazolás [, úgy jött ez is]. Érdeklődtek, aztán a tárgyalások rendkívül rövidek voltak, mert tudtam, az a jó döntés, ha ide jövök. Volt lehetőségem elhagyni Magyarországot, de a családom jól érzi magát és ez az ország rengeteget adott nekem, így úgy éreztem, az a helyes, ha maradok itt.

Ha a Ferencvárosban futballozol, akkor nyerni próbálsz és nyerned kell. Már két éve nem nyert bajnokságot a Fradi, és ez a szezon fontos lesz: százhúsz éves lesz a klub és jó lenne bajnoksággal ünnepelni. A szezon eleji meccseket[, mint amilyen a Maccabi elleni kettő] inkább pszichésen, mint fizikálisan kell megnyerni. Egyik csapat sem lesz csúcsformában, de tudjuk, milyen kihívás vár ránk és nem ér majd minket semmi felkészületlenül.

Már semmit [nem akarok mondani a Honvéd-drukkereknek]. Amit akartam, azt leírtam egy Instagram-posztban és a sajtóban. Megköszöntem a csodás két évet. Az évek során rájöttem, hogy ha egy helyen kihoztam magamból a maximumot, és már nincs hova továbblépni, akkor ideje váltani. A váltásnak csak szakmai okai voltak. Szép emlékeim vannak [Kispestről], fantasztikus két év volt. Senki nem veheti el a történelmi aranyérmet. És persze emlékszem mindenkire, aki szeretett.

Marco nagyon tapasztalt és képes jó munkára a válogatottnál. Tudom mennyire elkötelezett a munkájában és biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz. Nagylelkű ember, egész Magyarország szereti, én pedig drukkolok neki, ahogy tavaly is.

– Davide Lanzafame