Visszavonuló középpályásunk egyik UEFA-kupában szerzett találata miatt kapott levelet egy Dortmund szurkoló családtól.

Több gyönyörű gólt szerzett pályafutása során Hajnal Tamás, a szívéhez legközelebb álló mégsem a labda íve, vagy a tökéletes technikai kivitelezés miatt maradt emlékezetes. Az UEFA-kupa 2008–2009-es idényében a Dortmund hazai pályán 2–0-ra elvesztette az Udinese elleni párharc első meccsét, a visszavágón viszont a magyar középpályás két góljával kiharcolta a hosszabbítást. Honfitársunk második gólja a 92. percben született – ezzel pedig alighanem megmentette egy német kisgyermek életét.

A mérkőzés után levelet kapott egy BVB-szurkoló német családtól, amelyben hálálkodtak a második gólja miatt, de mivel tizenegyesekkel végül az olaszok jutottak tovább, nem tudta mire vélni a köszönetet. Később kiderült, a család akkoriban négy-öt éves gyermeke, Ben mindenáron meg akarta nézni a visszavágót, de a szülei 1–0-s dortmundi vezetésnél aludni küldték.

Ugyanakkor megígérték, ha lesz még gól, szólnak neki. A kisfiuk felment lefeküdni, de a szobájában lévő éjjeli lámpa fényét zoknijával akarta tompítani, amely lángra kapott. Amikor a magyar középpályás megszerezte a második gólját, az apuka felment az emeletre, s amikor benyitott, mindent füst borított az alvó gyermek körül. Nem tudni, milyen következménye lett volna, ha nem születik újabb gól, a családfő pedig nem indul el fölfelé a lépcsőn.

NSO