A játékos a tulajdonos, Eli Tabib viselkedése miatt távozott a Bejtártól, árulta el az izraeli Wallának. A Maccabi elleni Európa Liga selejtezőről is kérdezték horvát-német szélsőnket..

Marcel Heister

Még mielőtt véget ért volna a szezon, tudtam, bármi is történik, én egy olyan emberrel, mint Eli Tabib, nem dolgozom tovább. Még akkor sem, ha egy évig kell emiatt otthon ülnöm. Azzal, ami az elmúlt hónapokban velem és más játékosokkal történt, nem tudtam együtt élni. Nem voltam arra felkészülve, hogy ez az ember ilyen rosszul bánjon velem és azt csináljon, amit akar. A szerződés tisztelete egy dolog, de nem vagyok a rabszolgája.

Januárban kezdődött, amikor megkeresett a Ludogorets, Tabib egy millió eurót kért… Odajött hozzám, hogy kellek a bajnokságban, de nyáron majd elad. Majd egy hét múlva kikerültem a csapatból… Játszott velem…. [Hogy miért nem mentem az edzőhöz a gondommal?] Ugye viccelsz? Semmi bajom Ben Zakennel, de semmiben sem dönt. Ohana [, a menedzsment vezetője] a szezon elején segített, tanácsot adott, de már ő sem tudott segíteni. Mind bábok és Tabib dönt mindenről, így nem maradhattam. Ha ő távozott volna, visszajöttem volna és tiszteletben tartom a szerződésem. Vissza szerettem volna jönni Európába, hogy közelebb legyek a családomhoz, de a Bejtár közönségének szeretete miatt szívesen kitöltöttem volna a szerződésem. Egy ember abúzusa miatt távoztam. Ugyanő miatt nem akar senki a Bejtárba igazolni.

David Boysen is megszenvedte a dolgokat a Bejtárnál. Dán és holland együttesek után jött Izraelbe játszani és egy hét után kikerült a csapatból. Annyit mondtak neki, hogy „felsőbb utasítás”. De mi volt Sekterrel (azóta már épp a Maccabi játékosa – ulloi129)? A csapat vezére hirtelen nem játszott. Idan Vered? Hihetetlen, ami ott folyik…

…A Bejtár-szurkolók nagy része támogatóan áll hozzám, aki nem, az pedig csak azért nem, mert nem tudja, mi folyik a háttérben, milyen nehéz Bejtár-futballistának lenni. Szeretem a Bejtárt, a szurkolóit, a közönség minden körülmény közt kitartó szeretetét. Talán egyszer visszatérek.

A [Ferencváros] egy klasszis csapat egy német edzővel, Thomas Dollal, akivel beszélgettem, mielőtt aláírtam volna. Meggyőzőt arról, hogy ez a legjobb hely a számomra. Közel leszek a családomhoz is, Horvátország csak két órára van kocsival. Azt sejtettem, hogy valamikor visszatérek Izraelbe a barátokat meglátogatni, de azt nem, hogy ilyen hamar. Jól ismerem a Maccabit, talán nekem kellene lennem a megfigyelőnek…

Fontos volt számomra, hogy elmagyarázzam a Bejtár-drukkereknek, miért távoztam. Nem akarom, hogy azt higgyék, bármi rosszat tettem. Fontos, hogy tudják, a szabadságomért és azért harcoltam, hogy minden nap mosolyogva ébredhessek. Biztos vagyok benne, hogy a helyzetemben ők sem tettek volna másképp. Hallom a volt csapattársaktól, hogy ki távozott, ki akar távozni. Ha még néhányan elmennek, nem hiszem, hogy a Bejtár bent tud maradni. A szurkolóknak abban kell bízniuk, hogy jön valaki, aki megveszi a klubot Tabibtól és visszajuttatja oda, ahol lennie kellene – mert ők sokkal többet érdemelnek.