Zoli azt is elmondta, hogy lesz búcsúmeccse a Fradiban, de pontos részletek még nincsenek róla.

Gera Zoltán visszavonulása után sem szakad el a labdarúgástól, ugyanis edzősködni szeretne.

A döntését csütörtökön bejelentő, 97-szeres válogatott támadó szombaton az M1 aktuális csatornán úgy nyilatkozott, utánpótlás- és felnőttcsapatok mellett is szívesen dolgozna.

Szeretném átadni a tapasztalatomat másoknak, főleg a 16-18 éveseknek, mert itthon az a kritikus életkor” – fogalmazott a 39 éves Gera, aki szerint a felnőttcsapatba való beépülés talán a legnehezebb egy játékos pályafutásában.

Meglátása szerint vannak Magyarországon tehetséges labdarúgók, de kell, hogy külföldön szerezzenek tapasztalatot, mert csak úgy fogják tudni kihozni magukból a maximumot.

Csütörtöki bejelentésével kapcsolatban azt mondta, megkönnyebbült, sokkal nyugodtabb lett, hogy „már nem kell magyarázkodnia” azzal kapcsolatban, mikor lép ismét pályára.

A családom szerette volna, ha még egy évet játszom, próbáltak meggyőzni, de hajthatatlan voltam. Már nem tudtam volna azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól” – tette hozzá. Megjegyezte: a lányának megígért még egy, a góljai után védjegyévé vált szaltót, azt majd „vagy a búcsúmérkőzésén, vagy a kertben” még meg kell ugrania. „Addigra összeszedem magam” – mondta.

A válogatottal kapcsolatban legjobb élményének a 2016-os Európa-bajnoki szereplést tartja, míg angliai légióséveire úgy emlékszik vissza, hogy olyan volt, mintha egy szanatóriumban lett volna a családjával.

Ott csak a labdarúgásra kellett koncentrálnom, fantasztikus körülmények voltak, nagy nyugalomban éltünk” – nyilatkozta.

Sok élményt és barátot adott a labdarúgás, jó edzők és csapattársak vettek körül, az emberek szeretete sokat jelentett” – emelte ki Gera, aki megköszönte azt a rengeteg kedves szót, amit az elmúlt két napban kapott.

M4 Sport