Elindult a férfi felnőtt tornászok hazai versenyszezonja a férfi csapatbajnokság első fordulójával, amelyet a BHSE csapata nyert meg.

Címvédő csapatunk a Boncsér Krisztián, Balázs Krisztián, Ryan Sheppard, Vízlendvai Máté és Tomcsányi Benedek összeállításban indult. Hiányzott a csapatból Babos Ádám, aki még nem kapott zöld lámpát orvosaitól. Ádám visszatérésére még várni kell, hiszen nagyon fontos lenne, hogy az őszi világbajnokságra minél jobban fel tudjon készülni, és amikor 100%-os állapotba kerül a térde, csak akkor fog versenyezni.

Ádám pótlására érkezett a csapatba Ryan Sheppard, aki kettős állampolgárként már indult a magyar válogatott színeiben, és most Budapesten készül a válogatott kerettel az Európa-bajnokságra. A hét közben Tomcsányi Benedek is kidőlt a sorból, és szombatra Vízlendvai Máté is megbetegedett.

Ezek után vésztartalékként Balázs Krisztián ugrott be, aki a YOG kvalifikációs verseny után rövid pihenőt kapott, de a sorozatos sérülések miatt végül indult a versenyen.

A Boncsér Krisztián, Ryan Sheppard, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Vízlendvai Máté összeállítású csapat nagy csatában 0,1 ponttal a BHSE mögött a második helyre futott be. A második fordulót ősszel rendezik meg. Jó hír, hogy Boncsér Krisztián kitűnően tornázva egyéni összetettben a legmagasabb pontszámot érte el ma.

Bosszantó ez az egy tized. Nagyon jól tornáztak a fiúk, előzetesen nem számítottam ilyen jó eredményre, hiszen Babos Ádám hiányzott a csapatból, Máté pedig közvetlenül a verseny előtt lett rosszul. Az utolsó szeren, a lovon bennmaradt két rontott gyakorlat, ott úszott el számunkra az első hely. Bízom benne, hogy ősszel, a második fordulóban ledolgozzuk ezt az egy tizedes hátrányt, és megvédjük címünket – értékelte a versenyt Kerekes Zsombor edző.

Torna, férfi felnőtt csapatbajnokság, 1. forduló:

1. BHSE 232,450 pont
2. FTC Ybl Tervező 232,350
3. Győri AC 223,100

Fradi.hu, MATSZ