Az FTC Népligeti Sportközpontja egy napra a daganatos betegségből felépült gyermekek otthonává vált.

Galéria: Győztesek napja @ FTC facebook

Szombaton ismét gyerekzsivajtól volt hangos az FTC Népligeti Sportközpontja. A napsütéses időben megtartott Győztesek Napjának adott otthont a Ferencváros, aminek keretein belül daganatos betegségből felépült gyermekek sportolhattak egy napon át a klub otthonában. Az eseményen nem csak a helyszínt biztosította az FTC, hanem a klub jégkorong, úszó, valamint atlétika szakosztálya edzőkkel, profi és utánpótlás korú sportolókkal is segítette, hogy a gyerekek minél jobban érezzék magukat a zöld-fehér környezetben.

Teljesen egyértelmű volt, hogy a Ferencvárosi Torna Club a Győztesek Napja kezdeményezés mögé áll. Azok a gyerekek, akiket ma vendégül láthattunk, voltak olyan erősek, hogy legyőzték daganatos betegségüket, és azt követően sportolni kezdtek. Azt gondolom, hogy minden támogatást és tiszteletet megérdemelnek, tudniuk kell, hogy a Ferencvárosra nem csak most, hanem a jövőben is számíthatnak. Bízom benne, hogy évről-évre visszatér a Népligetbe a Győztesek Napja. A sportközpont helyszínének biztosítása mellett szervezésben tudtunk segíteni, továbbá a jégkorong, az atlétika és az úszó szakosztály a helyszínen volt edzőkkel, sportolókkal. Remélem, hogy jövőre több szakosztály is csatlakozik hozzájuk, és közösen meg tudjunk mutatni, hogy a sport milyen örömet tud adni az ember életében – mondta az FTC operatív igazgatója, Nyíri Zoltán.

A gyerekek először futásban, majd úszásban mérhették össze tudásukat, persze a végleges helyezéseknél sokkal fontosabb volt, hogy együtt, kötöttségek nélkül szórakozhattak, a lelátókról közösen szurkoltak a társaknak, barátságok köttettek, és az idő gyorsan szállt, ahogyan az az oldott, jó hangulatú eseményeken lenni szokott.

Nagyon hálásak vagyunk a Fradinak, hiszen fantasztikus környezetben kerülhetett sor erre a rendezvényre, és nem csak a helyszínnel, hanem sok önkéntessel, edzővel, sportolóval siettek a segítségünkre – fogalmazott az esemény főszervezője, Döbrei István. – A célunk az volt, hogy ne legyenek korlátok a gyerekek között, a határokat mossa el a sport. Bármikor körülnéztem, mindenkinek fülig ért a szája, nagyon boldogok vagyunk, mert mindenkinek tetszett ez az esemény, amivel egyébként nem csak a már meggyógyult gyerekeknek szeretnénk segíteni, hanem azoknak is, akik még kezelés alatt állnak. Videókat, képeket készítünk az eseményről, ezeket eljuttatjuk a kórházakba, és ezzel is szeretnénk egy elérhető célt adni a számukra: meggyógyulnak, és legközelebb már ők is velünk együtt, sportolással, vidáman töltik el ezt a napot.

A közös ebédet követően a délután labdarúgással folytatódott, ami mellett a gyerekek asztaliteniszben, sakkban, teqballban és a napjainkban már elmaradhatatlan e-sportban – azaz videójátékban – is kipróbálhatták magukat.

Örömmel jöttünk, és a legjobbjainkat hoztuk el, hiszen egy ilyen rendezvényen megtisztelő részt venni. A gyerekek hamar egymásra találtak, az uszodában például nagyon nagyot szurkoltak a medence partjáról, jó, felszabadult hangulatban telt a napunk, amikor tudomást szereztünk erről az eseményről, nem is volt kérdés, hogy itt leszünk – fogalmazott a ferencvárosi jégkorong utánpótlásának vezetője, Kercsó Árpád.

Az FTC szeretné kifejezni köszönetét, hogy otthont adhatott a Győztesek Napja eseményének, minden résztvevő számára jó egészséget kíván, és szeretettel visszavárja őket a Ferencváros bármely mérkőzésére, eseményére!

Fradi.hu