Június 30-án a Ferencvárosi Torna Club otthonában sportolhatnak a daganatos betegségből felépült gyerekek!

Az esemény közösségi oldala ide kattintva található meg.

Június 30-án – a Győztesek Egyesületének szervezésében – az FTC Népligeti Sportközpontjában rendezik meg a Győztesek Napját, amely a 6 és 16 év közötti daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára biztosít sportolási lehetőséget.

A Győztesek Napján korcsoportok szerint öt különböző sportágban mérhetik össze ügyességüket győztes társaikkal a gyerekek: futásban, úszásban, asztaliteniszben, sakkban és labdarúgásban. A felsorolt sportágakon kívül a fiatalok kipróbálhatják magukat Teqballban, kosárlabdában és e-sportban is.

Ez a rendezvény nagyon fontos mérföldkőnek számít egyesületünk életében, ugyanis régi álmunk válik valóra az első budapesti Győztesek Napjának megrendezésével – kezdte Döbrei István a Győztesek Egyesületének elnöke. – Csapatunk nagyon sokat dolgozott azon, hogy minden résztvevőnek kellemes élmény lehessen ez a sportnap. Minden adott ahhoz, hogy egy nagyon vidám és aktív napot töltsünk együtt a résztvevőkkel. A rendezvény fogadtatása, akárcsak a rendezvény maga, nagyon pozitív. Sokan a nyári nyaralási szezon ellenére is különösebb kérdések nélkül mellénk álltak és biztosítottak támogatásukról, legyen itt szó komoly cégekről vagy profi sportolókról. Nagyon sokat jelentett ez számunkra, hiszen egy ilyen szép küldetés csakis közösen, összefogva valósítható meg. Egyesületünk fő céljául a gyógyult gyermekek támogatását, valamint a jelenleg is betegségükkel küzdő társaik segítését tűztük ki, egy jótékonysági sportrendezvény magyarországi elindítása mellett. Egy komoly és ismert sportklub, mint a Ferencvárosi Torna Club támogatásával ez az álmunk most megvalósul, és elindulhatunk azon az úton, amely sok gyógyult és gyógyuló gyermeknek fog segíteni a jövőben.

A versenyek lebonyolításában a Ferencvárosi Torna Club atlétika és úszó szakosztálya is segít, így a gyerekek fradista példaképek társaságában tölthetik a napot. Többek között ott lesz Galambos Tibor, aki a hétvégén hármasugrásban a 18. magyar bajnoki címét nyerte meg, valamint Patlók Olivér, a Fradi ifjú Fair Play-díjasa is. Rajtuk kívül jelen lesz még jégkorong-utánpótlásunk vezetője, a magyar hoki legendája, Kercsó Árpád is több fiatal játékosával együtt. De ugyancsak felajánlotta önzetlen segítségét a Ferencváros profi hokisa, a nyirokrákot másodszor is legyőző Hardi Richárd is.

A sport képes visszaadni mindazt a gyerekeknek, amit a gyógyulás hosszú évei elfeledtettek velük, a versenyzés szelleme és szenvedélye pedig életerővel, bátorsággal tölti fel őket. További fontos célunk a Győztesek Napjával, hogy a daganatos betegségből gyógyult gyerekek és az egészséges gyerekek közötti távolságtartást csökkentsük a sport közösségformáló jellegén keresztül. Ebben is tökéletes társunkra találtunk a Ferencvárosi Torna Clubbal, hiszen már az első Győztesek Napján is számos sikeres sportolójuk segít nekünk abban, hogy a fenti küldetésünket megvalósítsuk. Nagyon jó látni, hogy nem csak a felnőtt, komoly sikereket elért élsportolók állnak küldetésünkben mellénk, hanem a jövőt jelentő fiatal utánpótlás képviselői is örömmel vesznek részt a rendezvényen. Bízunk benne, hogy ezzel az eseménnyel nemes küldetésünk kezdetét veszi, amely idővel tradícióvá és közösségformáló sporteseménnyé fog nőni országunkban – fogalmazott Döbrei István.

Fradi.hu