Soma könyökproblémája a múlté, utazik Németországba a magyar válogatottal. A duisburgi tornán kapusunk mellett ott lesz a keretben még Német Toni, Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás is.

– Örömmel látom, hogy újra edzésben vagy. Meggyógyultál teljesen?
– Igen, most már bő egy hete én is százszázalékos munkát végzek a csapattal. Érzem még azt az egy-másfél hetet, amit kihagytam, de szépen folyamatosan felzárkózom.

– Mlyen volt a múlt hét? Gondolom, fájlaltad, hogy nem lehetsz a döntőt játszó csapatban…
– Igen. A sajnálatos könyöksérülésem miatt nem tudtam bekerülni a csapatba. Izgultam a többiekért, az összes meccsen kint voltam. Örülök, hogy a döntőbe kerültek, ez a második hely nagyon szép eredmény. Nekünk, a maradék öt-hat embernek, aki nem került be a csapatba, volt időnk melózni, én személy szerint sokat lábtempóztam, próbálok felzárkózni.

– Újra ott van a helyed a csapatban, holnap utaztok Németországba. Mit vársz a tornától?
– Mondhatjuk, hogy az alapemberek nem utaznak velünk, teljesen új, friss, fiatalos csapat megy ki. Amerika ellen biztos nagyon nehéz mérkőzés lesz, láttuk a Világligán, hogy még nagy csapatokat is meg tudnak lepni és meg is tudnak verni, úgyhogy jó erőpróba lesz, jó lehetőség olyanoknak, akik eddig nem nagyon játszottak. Már várom az utat.

VLV