Érkezőkről és távozókról, valamint a felkészülési programról is beszéltek fiókcsapatunknál.

Vass Zsolt

A délelőtti edzéseket hazai környezetben, a kis méretű füves pályán végezzük, míg a délutáni gyakorlások idejére az Üllői Sporttelepre költözünk, mivel centerpályánkon még zajlanak az alácsövezési munkálatok. Első felkészülési meccsünket jövő szerdán, július 4-én, az NB III-as Csepel ellen vívjuk idegenben. Három nappal később Üllőn a Vasast fogadjuk, majd a meccset követően Maribor felé vesszük az irányt, ahol egy hétig edzőtáborozunk. A tervek szerint Szlovéniában három edzőmeccsen is pályára lépünk, ellenfeleink között szerepel például a horvát első osztályú Slaven Belupo is. Július 14-én este érkezünk haza.

Három héttel a 2017-18-as bajnoki szezon utolsó mérkőzését követően, hétfőn délelőtt már meg is kezdte felkészülését a következő szezon csapatunk. Hétfőn, szerdán és pénteken egy, egy, kedden és csütörtökön már két, két edzés vár játékosainkra.

A ma délelőtti tréningre már csak elköszönni jött a társaktól Fülöp Noel, aki három év után távozik klubunktól. Kundrák Norbert és Csernik Kornél kölcsönadási ideje lejártával visszatért a Ferencvároshoz és a zöld-fehérek első keretével kezdte meg a felkészülést. Gera Dávid és János Norbert sem a mi játékosunk már, a Fradi két fiatalja máshol folytatja pályafutását. Silye Erik – amint arról már korábban beszámoltunk – az NB I-es Mezőkövesd együttesében szerepel a 2018-19-es szezonban.

Egyelőre két új fiú érkezéséről számolhatunk be. A 24 éves középpályás, Lőrinczy Attila a Honvédban nevelkedett, korábban kölcsönben szerepelt az NB II-es Békéscsabában, Szolnokon, míg az elmúlt idényt Mosonmagyaróváron töltötte. Meghatározó tagja volt a Várhidi Péter dirigálta gárdának, a harmincnyolc bajnoki összecsapásból 37-et a pályán töltött, s ezeken négy gólt szerzett. A másik új szerzemény Lipcsei Péter tanítványa, hiszen éveken keresztül dolgoztak együtt az Üllői úton. A 22 éves középső védő, Szpirulisz Markosz Antonisz 2017 nyarán szerződött Mosonmagyaróvárra, ahol 35 alkalommal kezdőként lépett pályára, s két alkalommal a hálóba is betalált.

Soroksár