Szétlövésben nyert Montenegró – a sorozat legértékesebb játékosa Vámos Márton lett. A találkozó második negyedének végén szakemberek egyöntetű álláspontja szerint a mérkőzés megóvására alapot adó bírói döntés született. A játékvezető olyan döntést hozott, amit a szabályok nem tesznek lehetővé vagyis műhibát követett el. Märcz Tamás arról tájékoztatta a VLV-t, hogy óvást nem nyújtunk be, de az ügy kapcsán beadvánnyal fordulunk a FINA-hoz és az eset kivizsgálását kérjük.

Férfi vízilabda, Világliga, döntő
Magyarország 9-9 (bü.: 2-4) Montenegró
Negyedek: 2–2, 4–2, 2–3, 1–2
Fradista gólok: Mezei 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Märcz Tamás

Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki szurkolt, segített nekünk úgy ma, mint az egész héten. Nagy támogatás volt ez számunkra, jó volt így játszani. Gratulálok a montenegrói csapatnak, nagyon jól játszott, nehéz volt vele egyáltalán meccsben maradni. Ez sikerült, sőt volt esélyünk a győzelemre is, nem vallottunk szégyent. Megvan a győztes karakter a fiúkban! Megmutatták, hogy előre tudnak lépni: legutóbb kikaptunk Montenegrótól, most döntetlent játszottunk, legközelebb legyőzzük őket! Az ötméteres párbaj? Ilyen a vízilabda, szerencse kérdése is, nekik ment jobban. Örülök, hogy ilyen szép hetünk volt, gratulálok a csapatnak!

Mezei Tamás

A teljes hetet élvezte az egész csapat, mindenki motivált volt, mindenki ment, mint az állat, mindenki nyerni akart, tényleg. Gyakorlatilag mi uraltuk az egész meccset, a végén, abban a két percben hozták döntetlenre, erre szokták azt mondani, hogy döntőket kell játszani ahhoz, hogy ilyen ne történjen meg. Nézd meg a horvátokat, 2015-ben, 2016-ban döntőt játszottak a vébén is meg az olimpián is, mind a kétszer kikaptak, aztán 2017-ben sikerült nyerniük, sajnos éppen ellenünk, de nekik is meg kellett tanulni döntőzni. Remélem, hogy most mi is kellő tapasztalatokat szereztünk és a következő döntőt, amit fogunk játszani, át tudjuk majd fordítani a javunkra. Most is vezettünk egy góllal, két góllal, iksz lett, aztán megint vezettünk egy perccel a vége előtt, átlövésgólból lett az utolsó, amivel iksz lett, és utána jöttek az ötméteresek, amiből kihagytuk az első kettőt. Hát ez van. Igazából erre tényleg azt tudom mondani, hogy aki tökös volt, meg aki szokta lőni, az odaállt. Legközelebb is oda kell állniuk, el kell lőniük és legközelebb majd bemegy. Őszintén: rettentően büszke vagyok erre a csapatra, úgy gondolom, hogy ezzel a mostani hatnapos teljesítményünkkel teljes mértékben kivívtuk az elismerést, akár itthon a szakma és a sajtó előtt és nemzetközileg is, esetleg még a játékvezetőket is beleértve…

Vámos Márton

Szenzációs volt, gyönyörű uszoda és nagyon jó közönség. Úgy gondolom, hogy a mi csapatunk érdemelte volna meg ezt a mai győzelmet százszázalékosan, mi tettünk többet azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, és voltak olyan külső körülmények, gondolok itt a bírókra, amelyek ezt megakadályozták. Biztos, hogy mi is tehettünk volna többet a győzelemért, de akkor is úgy gondolom, hogy mi érdemeltük volna meg az aranyat. Az, hogy az elmúlt három mérkőzésen a kieséses szakaszban ilyen a bíráskodás… ideküldtek egy argentin bírót is és ilyen bíráskodást produkáltak. Mindenki döntse el maga, hogy ez korrekt-e így, hogy végül is beugróként elvállaltuk és hazai közönség előtt játszottuk a mérkőzéseket. Nem tudok mást mondani egyelőre. Büszke vagyok a csapatra és nagyon nagy utat jártunk be az egész Világligában, mérkőzésről mérkőzésre javuló játékot produkáltunk és összeállt a védekezés, ami, úgy gondolom, hogy a legfontosabb.