Határidők, kritériumok a Maccabi Tel-Aviv elleni első selejtezőkörös párharc kapcsán.

A klubok az első selejtezőkörbe nevezett játékosainak listáját július hatodikán éjfélig kell feltöltsék az UEFA adatbázisába. Ezek után az első meccs előtti éjfélig még két új játékost lehet nevezni – csak akkor, ha a nevezési lista megfelel a feltételeknek.

Ezek a feltételek a következők: maximum 25 főt lehet nevezni. Ebből nyolc Magyarországon kellett, hogy nevelkedjen 15 és 21 éves kora közt legalább három évig. Ennek például Otigba nem, de Leandro megfelel. Ebből a nyolcból legalább négynek saját nevelésűnek kell lennie. Ehhez legalább három évig a Fradiban kellett futballoznia 15 éves kora után és 21 éves kora előtt. Lehetőség van még egy másik, B-listára is nevezni játékosokat, számbéli korlátozás nélkül. Ezen 1997 után született futballisták szerepelhetnek, akik legalább három évig Magyarországon fociztak.

Ha nincs elég saját nevelésű játékos, akkor a 25-ös létszám annyival csökken.

A jelenlegi keretből MLSZ-neveltnek számít: Dibusz, Holczer, Varga Ádám, Leandro, Takács Zsombor, Botka, Lovrencsics Gergő, Sigér, Lovrencsics Balázs, Csonka, Bőle, Varga Roland, Böde, Priskin, Kundrák, Csernik és természetesen Gera Zoli is, ha vállalja a hosszabbítást. Ez 15+1 fő.

Saját nevelésnek Varga Ádám, Holczer és Csonka számít, Kundrák és Csernik nem. Így alighanem 24 játékost nevezhetünk. A keretben a magyarokon (a fenti lista és Kenny Otigba) kívül jelenleg Blazic, Szpirovszki, Koch, Gorriaran, Amadou, Georgijevity, Frimpong, Rodríguez és Rui Pedro a légiósok, ez kilenc fő.

2018 nyarán
– érkezett: Sigér Dávid, Abraham Frimpong és Matías Rodríguez

– távozott: Joseph Paintsil, Marquinhos, Batik Bence és Nagy Dominik