A magyar pólósok hétgólos győzelmet arattak a Világliga meccsen.

Férfi vízilabda, Világliga, döntő, A-csoport, 1. mérkőzés
Ausztrália 5-12 Magyarország
Negyedek: 1–3, 1–1, 2–5, 1–3
Fradista gólok: Vámos 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Märcz Tamás

Először is azt mondanám, hogy ez egy nagyarányú, talán nem is várt nagyarányú győzelem lett. Látván azokat a jó játékosokat, akik visszatértek, azért ez egy erősebb ausztrál válogatott mint a tavalyi. Ki tudtuk kapcsolni a jó játékosokat, ami a siker kulcsa volt. Nagyon rendezettek voltunk és többnyire, azt mondom, nem kapkodtunk, volt egy jó kapusteljesítmény, viszonylag jól kihasználtuk azokat a lehetőségeket is, amiket kreáltunk az ellenfél kapuja előtt. Pohl Zoli a saját feladatkörében – emberfogás, a centerek fogása – úgy gondolom, megvalósította, amit kértem. Gyorsan úszik fel, ez nagy előnye. Nagyon gyors állóbekkről beszélünk, aki ad egy sebességet hátulról megindulva. Örülök, hogy nem voltak megilletődve, jól teljesítettek az újoncok!

Pohl Zoltán

Boldog vagyok, hogy egy ilyen viszonylag sima mérkőzésen, hazai közönség előtt sikerült debütálnom a magyar válogatottban, nagyon élveztem a játékot! Természetesen volt bennem izgalom, de sokat beszélgettem meccs előtt a rutinosabb játékosokkal, akiktől kaptam egy-két tanácsot. Nem mondom, hogy rögtön elmúlt a drukk, de ahogy beugrottam, szép lassan el is felejtettem és a játékra koncentráltam. Az elején összeállt a védekezésünk, támadásban pedig bár kezdetben még kapkodtunk, ami miatt sikerült tartaniuk magukat az ausztráloknak, ám a végére az is összeállt. Holnap egy sokkal erősebb Montenegró vár ránk, jóval keményebb mérkőzésre számítok, hiszen fizikálisan is sokkal erősebbek és gyorsabbak. Szoros meccs lesz, de ellenük is szeretnénk győzni.

Vámos Márton

Bíztam benne, hogy nyerünk, de ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt, az ausztrálok, úgy gondolom, kicsit megszeppenve játszottak és abszolút odaadták nekünk a hazai pálya előnyét. Ez nem von le a mi érdemünkből, mert tényleg magabiztosan játszottunk az elejétől fogva. Ha ilyen jól tudunk védekezni, akkor úgy gondolom, hogy holnap Montenegró ellen is lesz keresnivalónk. Fél negyedig nem lőttünk gólt, meg kellett törni előbb-utóbb ezt a gólcsendet, most én törtem meg, aztán lehet, hogy holnap majd másvalaki fogja.