Pohl Zoltánt és Vámos Mártont kérdezték.

Pohl Zoltánt a VLV kérdezte:

– Először is szívből gratulálok neked, nagy dolog következik az életedben, az első válogatottság, nem tudod “megúszni”, mert itt már csak tizenhárom ember van. Hogy fogadtad ezt a tegnapi döntést, a bejelentést?
– Köszönöm szépen először is. Nagyon örültem, picit meg is lepett, és azért van bennem izgalom, de úgy gondolom az lenne fura, ha nem lenne, hiszen ez lesz az első szereplésem a válogatottban.

– Gondolom amikor elkezdtél vízilabdázni ez volt az egyik fő cél, nem?
– Igen, hát szerintem igazából minden gyereknek ez az álma, hogy egyszer szerepelhessen a felnőtt válogatottban, úgyhogy tényleg hatalmas öröm.

– Nagyon szépeket mondott rólad Tomi a tegnapi nyilatkozatában, amikor a csapatot ismertette, ezt hogy fogadtad?
– Ez is nyilván ad egy plusz löketet, minden edzésen próbálom magam odatenni, ahogy bírom, és örülök, hogyha ez tetszik neki is.

– Mire számítasz ezen a tornán?
– Erős csapatok indulnak, az ausztrálok is, pont beszéltük, hogy rég voltak ennyire erősek, úgyhogy kemény, küzdős lesz az összes meccs, de szeretnénk eljutni a döntőig és megnyerni, persze.

– Van valami személyes célod, amit magadban eldöntöttél, hogy meg szeretnél csinálni?
– Úgy terveztem magamban, hogy próbálom minél egyszerűbben csinálni, hogy védekezésben is azt, amit tudok igazából, mindent leegyszerűsíteni és támadásban is igazán odafigyelni és akkor nem lehet baj.