Férfi kézilabda csapatunk szerződtette az ifjúsági válogatott Merkovszki Pált, Holdosi Bencét és Musztács Dánielt.

Az FTC igyekszik továbbra is magyarokra építeni, és teret adni a fiataloknak, tavaly öt saját nevelésű játékos debütálhatott a felnőtt csapatban az NB I-ben, és ugyanezt az utat járja a klub idén is.

Kiváló utánpótlásunkat három nagyon tehetséges utánpótlás válogatottal tudtuk megerősíteni. Komoly terveink vannak velük, szeretnénk, hogy a jövőben mindhárman stabil első osztályú ferencvárosi játékosok legyenek” – nyilatkozta Király Sándor szakosztályvezető.

A kiváló adottságokkal bíró, 198 centi magas, 95 kilós kapus, Merkovszki Pál a PLER-ből igazolt a zöld-fehérekhez. „Két dolog miatt döntöttem a váltás mellett, egyrészt a Ferencvárosnak nem lehet nemet mondani, másrészt Horváth Attila vezetőedzőt már régebbről ismerem, tudom, hogy szeret fiatalokkal dolgozni, és bedobni őket a mélyvízbe. Nagyon várom már, hogy elkezdjük az edzéseket!

A balszélső Holdosi Bence ugyancsak 2000-es születésű, és Merkovszki Pálhoz hasonlóan a PLER-től érkezett, valamint szintén az ifjúsági válogatott tagja. „Horváth Attila hívott fel, majd leültünk beszélgetni, és amikor elmondta, hogy a felnőttekkel edzhetek, akkor nem sokat gondolkoztam. Hallottam, hogy nagyon jó csapat lesz a Fradiban, én pedig szeretnék ezekkel a jó játékosokkal együtt edzeni, és tanulni tőlük.

A mindhárom belső poszton, de főleg irányítóban bevethető Musztács Dániel Salgótarjánból igazolt a KSI-be, ahonnan a Ferencváros felé vette az irányt. „Az elmúlt bajnokságban a KSI-vel játszottunk a Fradi ellen, és már akkor is nagyon tetszett a zöld-fehér csapat. Amikor pedig felhívott Kiss György vezetőedző, hogy szívesen látna a Fradiban, akkor egyből igent mondtam. Nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom a karrieremet.

Jelenleg mindhárman az ifjúsági válogatottal készülnek az augusztusi Európa-bajnokságra, majd onnan egyenesen a Ferencvároshoz vezet az útjuk, Merkovszki és Holdosi az NB I-es felnőtt csapattal fog edzeni, Musztács pedig az NB II-es felnőttekkel.

Fradi.hu