Az argentin középpályás a második nyári igazolásunk.

Labdarúgócsapatunk második nyári igazolása az argentin élvonalban szereplő Chacarita Juniorstól érkező argentin középpályás, Matías Rodriguez.

Teljes nevén Matías Ezequiel Rodriguez 1993. március 29-én született Pablo Podestá városában.

Ifista éveit nevelőegyesületében, a Chacarita Juniorsban töltötte, majd 2013 februárjában mutatkozhatott be a felnőtt csapatban egy Godoy Cruz elleni Copa Argentina-mérkőzésen.

Első idényében a harmadosztályban négy bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, majd a második szezonban biztosította helyét a csapatban: huszonhárom fellépés mellett megszerezte első góljait is, előbb a Flandria, majd a Nueva Chicago ellen.

2014-ben tizenhat mérkőzésen lépett pályára, csapatával pedig kiharcolták a másodosztályba jutást.

A Chacarita alapemberként számolt Rodriguezzel, aki a 2016/17-es szezonban húsz találkozón vette ki a részét abból, hogy egy évvel később már az argentin első osztályban, a Primera Divísionban indulhatott csapata.

A középpályás 2017. szeptember 27-én lépett először pályára az élvonalban, és egy gólja mellett öt gólpasszt is kiosztott a 2017/18-as idényben.

Rodriguez összesen kilencvenhét bajnoki mérkőzésen kilenc góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Chacarita három év alatt előrelépjen a harmadosztályból az élvonalba. A kupában háromszor kapott lehetőséget, így 100 lejátszott tétmérkőzés után hagyja el anyaegyesületét első külföldi csapatáért.

Matías Rodriguez posztját tekintve támadó középpályás, a legjobban középen érzi magát, de otthonosan mozog a széleken is. Jobblábas, 175 cm magas és 71 kilogramm.

Matías Rodriguez
Születési idő, hely: 1993.03.29., Pablo Podestá, Argentína
Korábbi klubja: Chacarita Juniors (2013-2018)

(fradi.hu)