A szezonban az MTK-ban gyűjtenek majd tapasztalatokat.

Szurkolóink ismerhetik Tóth Nikolett és Bánfai Kíra nevét, hiszen a saját utánpótlásunkból érkezve mindketten bemutatkoztak már a felnőtt kézilabdacsapatunkban is. Nem is akárhogyan ráadásul: Kíra az első kettő bajnokiján összesen tíz gólt szerzett a Budaörs, valamint a Kecskemét ellen, Niki pedig a Dunaújvárosnak köszönt be NB I-es debütálásán, úgy tizenöt másodpercnyi játékot követően.
A Ferencváros hosszú távon tervez a két játékossal, ezért egyaránt négy-négy éves szerződést írt alá mindkettejükkel. Az is eldőlt, hogy a fejlődésük érdekében a következő idényt mindketten az MTK-nál töltik kölcsönben, ezzel hasonló útra lépnek, mint az elmúlt években Faluvégi Dorottya, Márton Gréta vagy épp Háfra Noémi.

Ez volt a célom, de álmomban sem gondoltam, hogy ilyen gyorsan sikerül elérnem – mondta boldogan a tizenhat éves irányító-átlövő, Tóth Nikolett. – Tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell még fejlődnöm, de az elmúlt időszakban is nagyon sok mindent tanultam, mióta a felnőttekkel edzettem. Nagyon boldog vagyok, és már most tudom, hogy a következő célom, hogy a szerződésem lejárta után is a Fradinál maradhassak.

A másik aláíró is érthető boldogsággal mesélt érzéseiről.

Különösen motiváló látni magunk előtt a jó példát, hogy a Fradi valóban épít a fiatal magyar játékosokra, és hogy ezt az utat bejárva el lehet jutni a legmagasabb szintre> – magyarázta a 18 esztendős jobbszélső, Bánfai Kíra. – Sokat kell edzenem ahhoz, hogy felvegyem az NB I ritmusát, de az MTK-ban erre kiváló lehetőségünk lesz.

A szerződések aláírását követően elégedetten mondta el véleményét Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója is.

Sokszor kijelentettük, hogy a Ferencvárosnál a saját nevelésű –, illetve a magyar játékosokra építjük a jövőt, ez a magyar kézilabdázás érdeke is< – szögezte le Bognár László. – A mostani két szerződéskötés is ezen szándékainkat bizonyítja: hosszú távon számolunk Bánfai Kírával és Tóth Nikolettel. Mindketten különösen tehetségesek, komoly jövő állhat előttük; épp olyan, mint az utóbbi években hozzájuk hasonló utat bejáró Lukács Viktóriának, Faluvégi Dorottyának, Márton Grétának és Háfra Noéminek. Kíra és Niki számára a pályafutásuk szempontjából most az a legfontosabb, hogy sok időt töltsenek a pályán az NB I-ben, ezért adjuk őket kölcsön az MTK-nak, és reméljük, hogy az imént említett játékosok példájához hasonlóan, rövid időszak elteltével teljes értékű kézilabdázóként térnek hozzánk vissza. Ritkán esik szó a szülőkről, pedig óriási áldozatokat hoznak azért, hogy a gyermekük élsportolóvá válhasson: hálásak vagyunk és személy szerint köszönöm az összes szülőnek, akik bíznak a Ferencvárosnál folyó munkában. A bizalmuk is jelzi számunkra, hogy helyes úton járunk.

(fradi.hu)