Az argentin sajtó tudni véli, milyen bontásban pontosan mennyit fizetünk az argentín játékosért, míg az uruguayi arról ír, mi a helyzet Espino körül.

Argentínában úgy tudják, hogy idén nyáron ötszázezer dollárt (négyszázhuszonhárom-ezer eurót, százharminchat millió forintot) fizetünk, míg százhuszonötezret (százhatezer eurót, harmincnégy millió forint) később, százezer dollárt (nyolcvanötezer euró, huszonhét millió forint) pedig Rodríguez tizenötödik Fradiban játszott meccse után, s ha pályára lép a játékos nálunk a Bajnokok Ligája csoportkörében, akkor további százhuszonötezer dollár (százhatezer eurót, harmincnégy millió forint) jár a Chacarita Juniorsnak.

Azaz szerencsés esetben nyolcszázötvenezer dollár (hétszáztizenkilenc-ezer euró, kétszázharmincegy millió forint) is lehet a játékos ára. Ez messze a legtöbb, amit a Fradi egy játékosért fizetett, de azt azért hozzátennénk, ez is jelentősen kevesebb, mint amit a Felcsút tavaly nyáron a ‘szupersztár’ Latifiért kidobott.

Ami a Nacional balhátvédjét, Alfonso Espinót illeti: a klub tegnap megnyerte a bajnokság középszakaszát, a Torneo Intermediot a Torque 3-2-es legyőzésével. A meccs után a klub edzőjét, Alexander Medinát kérdezték arról, mit szól Diego Polenta, Agustín Rogel, Diego Arismendi és Alfonso Espino távozásához. „És még többen is lesznek…” – jött a lemondó válasz a futbol.com.uy beszámolója szerint.

A Gorriaran Fradiba érkezéséről annak idején elsőként beszámoló Tenfield cikke szerint Espinonak lehetősége van Magyarországon folytatni, de a Nacional még egy újabb ajánlat tett a játékosnak, abban a reményben, hogy maradásra bírják. A Tenfield azt is hozzáteszi, hogy a játékos napokon belül választ ad.

Hogy a 26 éves balhátvéd milyen döntést hoz, arra talán utal az, hogy miképp reagált a csapatkapitány, a Nacionalt négy év után elhagyó Diego Polenta búcsúlevelére. A játékos Twitter-bejegyzése után a Nacional-szurkolók arra kérlelték, hogy maradjon, s legyen az új csapatkapitány.