Dragóner Attila elmondta, hogy már zajlik a felújítás fiókcsapatunk otthonában, valamint beszélt arról is, hogyan alakul majd a Soroksár nyara.

AZ NB II mezőnye a 2018/2019-es szezonban: Balmazújváros, Vasas, Békéscsabai Előre, Budaörs, Nyíregyháza Spartacus, Gyirmót, Győri ETO, Soroksár SC, Cegléd, Vác, Csákvár, Dorog, Siófok, Budafok, Mosonmagyaróvár, ZTE, Kazincbarcika, Monor, Tiszakécske, Kaposvár.

Dragóner Attila

Ez volt az első teljes évem a Soroksár SC ügyvezető igazgatójaként, s úgy érzem, sikerült azon az úton haladnunk, melyet elterveztünk. Mikor elvállaltam a feladatot, tisztában voltam vele, hogy jelentős változások előtt áll a klub. Mind infrastrukturális, mind sportszakmai szempontból meg kellett tenni olyan lépéseket, melyek magukban hordozták a komoly visszaesés lehetőségét. Ehhez képest egészen jó évet zártunk.

Tudatosan készültem erre a pályára, egyetemi tanulmányaimat is ennek szellemében végeztem, s örülök, hogy ilyen fiatalon megkaptam a bizonyítási lehetőséget. Természetesen a Ferencváros, illetve a soroksári önkormányzat támogatása nélkül nem lett volna esélyem, esélyünk, hogy ilyen ütemben fejlődjön a klub. Tisztában voltam vele, hogy a tavalyi sikerév után, mikor a negyedik helyen zárt a csapat az NB II-ben, törvényszerűen jön egy visszaesés. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összekötjük az átalakítással az újjáépítést. Tizennégy új játékos, és egy teljesen új szakmai stáb érkezett tavaly nyáron Soroksárra, miközben az őszi idény nagy részében dabasi „albérletben” kellett a hazai meccseinket rendezni. Amint minden a helyére került, tavasszal már jöttek is az eredmények. Lipcsei Petiék remek szakmai munkát végeztek, az őszi 21 pont után idén már 35 pontot szereztünk. Erre már lehet építkezni a folytatásban, hiszen most nyáron már csak minimális változást tervezünk a keretben.

Ahogy arról már korábban beszéltünk, a tavalyi nagy keret-átalakítás után idén csupán minimális változtatást tervezünk. Mint fiókcsapatnak, természetesen személycseréink nagy mértékben függnek attól, hogy a Ferencváros kit rendel vissza, illetve kit kapunk az Üllői útról. Reményeink szerint június végéig véglegessé válik a keretünk. Idén is a tavalyihoz hasonló menetrend szerint készülünk. Június 25-től hazai környezetben kezdjük a munkát, majd július 7. és 14. között a szlovéniai Mariborban dolgozunk tovább. A felkészülés alatt itthon és külföldön is több edzőmérkőzésen lépünk pályára.

Erre már lehet építkezni a folytatásban, hiszen most nyáron már csak minimális változást tervezünk a keretben. Jelenleg már zajlik a füvespályánk felújítása, alácsövezése is, azaz nyugodtan kijelenthetem, jó úton haladunk mind a klub, mind a csapatépítés terén. Az MLSZ előírásainak megfelelően a 2018-19-es bajnokságra kötelező alácsövezni, majd fűthetővé tenni a másodosztályú labdarúgó pályákat. Ez azt jelenti, hogy a teljes gyepszőnyeget fel kellett szedni, vízelvezető csöveket kell lerakni, majd újra füvesíteni. A tervek szerint 8-10 hét alatt készülünk el a feladattal. Éppen ezért azzal a kéréssel fordultunk a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy az őszi idény első fordulójában, július 29-én idegenben kezdhessük a bajnokságot.

Soroksár