Ezúttal nem a hasmenésről marad emlékezetes a hórihorgas védő szereplése – az öregfiúk rangadó utózöngéi.

Meglehet, jó ideig focipálya közelébe sem mehet Budovinszky Krisztián és a hatszoros válogatott Bárányos Zsolt. A Honvéd öregfiúk meccsén szemtanúk állítása szerint leköpték és lökdösték Fekete László játékvezetőt, aki féltve a testi épségét azonnal lefújta a Fradi elleni találkozót.

Tettükre az se mentség, hogy a bajnoki cím volt a tét! Ha a kispestiek nyernek a BLSZ öregfiúk első osztályának utolsó előtti fordulójában, megelőzik az éllovas FTC-t, 1-0-ra vezettek is, ám amikor a zöld-fehérek büntetőt kaptak, elszabadultak az indulatok. A Honvédban 130 NB I-es meccsen szerepelt Bárányos a kezdőkörből rohant Fekete sporttárs arcközelségébe, hogy minél nyomatékosabban a tudtára hozzá, csalónak tartja. Vele tartott a játékosként kevésbé technikás, ám annál brutálisabb középhátvéd, Budovinszky is, aki a faultot elkövette.

Egyes vélekedések szerint a tizenegyes véleményes volt, mások szerint viszont a kemény belépő hangja a pálya másik végéig elhallatszott. Na, de aztán a hajrában a Fradi megszerezte a győztes találatot – és ezzel a bajnoki címet – is. Három perc volt hátra, de a középkezdés már nem jött össze. Bárányos és Budovinszky annyira rápörgött a vélelmezett igazságtalanságra, hogy megint megrohanták Fekete bírót, aki jobbnak látta beszüntetni a meccset. Mivel két ellenőr is jelen volt a derbin, a honvédosok súlyos eltiltásra számíthatnak.

Már tavaly is ez a bíró vezette a két csapat meccsét, és már akkor is szándékosan a kárunkra tévedett – mondta Bárányos. – A mostani befújt tizenegyes után az arcomba röhögött, a fiatal asszisztense meg többször tévesen állított meg lesen, mert félt a fradistáktól. Tényleg elpattant nálunk a húr, ordibáltunk a sporival, mert igazságtalannak éreztük, amit művel. Sajnálom a történteket, mert még mindig szeretek az öregfiúkban játszani, de ennek így semmi értelme. Állok a büntetés elébe.

Bors