A Soroksár tavaly sokat gyengült, többek közt az NBII-es gólkirály, Lovrencsics Balázs hozzánk igazolásával, így becsülendő eredmény a nyolcadik hely Lipcsei Péter első “soris” szezonjában. Most a ferencvárosi légió teljesítményét vesszük szemügyre.

Albert Ádám (27) papíron a mi kölcsönjátékosunk, a nyáron leigazolt 27 éves ex-ceglédi, védekező középpályás 34-szer lépett pályára, ebből tizenhatszor kezdőként. Három gólt szerzett, hét gólpasszt adott. Ez utóbbival a Soroksár legjobbja.

Csernik Kornél (20) fél éve van a Soroksárnál, 15-ször lépett pályára, ezeken két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Derekas Zoltán (20) 20-szor lépett pályára a szezonban, ebből 14-szer kezdőként, egy gólt szerzett.

Gera Dávid (21), 6-szor kezdőként, 10-szer csereként lépett pályára.

János Norbert (20), az Erdélyből érkezett tehetség 6-szor kezdő volt, kilencszer csere, van egy gólpassza.

Kundrák Norbert (19), a fiatal csatár télen érkezett Dragóékhoz, 13 meccsen két gólt és egy gólpasszt szedett össze, de több tizenegyest is kiharcolt. A Soroksár Lakatossal együtt jövőre is számítana rá.

Lakatos István (19), a már sok sérülésen túlesett szélső 34-szer jutott szóhoz, 19-szer kezdőként. Két gólig, két gólpasszig jutott. Őt is megtartaná a fiókcsapat, még legalább fél évig.

Popov Patrik (21), a rengeteg sérüléstől sújtott korábbi gólgyáros télre épült fel hosszú sérüléséből, majd tavasszal is összeszedett egyet, így nem csoda, ha nem találta még a ritmust, ötször kezdett, háromszor csere volt, egy gólpasszig jutott.

Silye Erik (22) a Soroksár alapembere a balhátvéd poszton, csak sérülés miatt hagy ki meccseket. Idén 24-szer lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Valencsik Dávid (22), a középhátvéd abszolút kirobbanthatatlan volt a nyolcadik Soroksárból, 36-szor kezdett. Két gólpassz és egy gól a “termése”.

Pergel Bence (20) ősszel még Soroksáron szerepelt, de csak kétszer lépett pályára, egyszer kezdőként. Télen az NBIII-as Szentlőrinchez igazolt, ott négy gólt szerzett.