Utóbbi Otigba kiesése miatt lett prioritás.

A Fradi mestere, aki a FradiTV-ben értékelte az évet, elmondta, bár elégedett Leandro és Szpirovszki teljesítményével a poszton, a védelem elé egy dinamikusabb, erőteljesebb játékost igazolna és bízik benne, hogy ez sikerül is. Középhátvédet is keresünk, hiszen Kenny nem két perc alatt épül fel. Nagyon rossznak tartja a rövid szünetet – június 11-én kezdődik a felkészülés. Szerinte nagyon rossz, hogy egész Európában a magyar bajnokság tart a legtovább és korán is kezdődik. Szerdai fordulókat vezetne be, sok olvasónkkal egyetértve, hogy hosszabb legyen a pihenőidő. A pihenés hiánya volt az oka több tavalyi sérülésnek: Gerát, Hajnalt és Bőlét emelte ki. A magyar válogatottak ráadásul csak később csatlakoznak. Emberek vagyunk, nem gépek, ezt az MLSZ-nek is figyelembe kéne venni Thomas szerint.

A következő szezon előtt a kombinatív játékunk fejlesztésére fekteti majd a hangsúlyt, hisz itthon nagyon betömörülnek az ellenfeleink. Úgy érzi, a lassú szezonkezdet után mi voltunk képesek a legszebb futballra Magyarországon, de a tavaszi szezon megmutatta, hogy nem tudunk megbirkózni azzal, ha igazságtalan döntések születnek a pályán. A Videoton elleni meccset akkor is meg kellett volna nyerni, ha a bíró rosszul is ítélt. A döntő pillanatokban az „utolsó pár százalék hiányzik„, mondta. Tudjuk, hogy több volt ebben az idényben, az utolsó hetekben nem jött össze semmi.

A szezon fordulópontja a Vasas elleni meccs volt, ahol kétszer is felálltunk és végül három góllal nyertünk. A Midtjylland elleni kiesés hasonló volt a teljes szezonhoz, jó játékkal jó helyzetbe kerültünk, amit aztán elrontottunk. Több olyan döntés született a szezonban, amelyek pontokat vettek el tőlünk, de így is a mi kezünkben volt a sorsunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem voltunk hatékonyak.

A támadósorunkról annyit mondott: Böde évről-évre megmutatja, hogy klasszis, azzal, hogy rendre tíz gól felett végez; a remek szezont futott Varga Rolinak van itthon a legjobb lövőtechnikája és Joe Paintsil cseleivel, irányváltásával, okos megoldásaival sok helyzetet alakít ki, így érte el tíz gólját. Otigba és Blazic sokat fejlődött a szezonban, elégedett azzal, hogy mindketten bemutatkozhattak a válogatottban. (Ugyanebben a műsorban Gorriaran családtagjai is elmondták, hogy testvérük meccseit követve látják, hogy sokat fejlődött idén, jót tesz neki az idegen futballkultúra – ulloi129)