Középpályásunk elmondta, hogy nemsokára egyeztet a klubvezetéssel a hogyan továbbról.

– A balmazújvárosi mérkőzés után Thomas Doll utalt rá: lehet, hogy önnek ez volt az utolsó bajnoki mérkőzése.
– Benne van a pakliban. Természetesen sokat gondolkodtam a folytatást illetően.

– A Ferencvárosban lehetett ez az utolsó meccse, vagy pedig aktív futballistaként? Mert ha az utóbbi, a szurkoló joggal gondolja: a klub hasznosítaná a tapasztalatait. Lapunk is beszámolt arról, hogy az UEFA kiemelt sportvezetőképzésére jár.
– Hadd kérjek türelmet. Nem szeretnék semminek sem elébe menni, de hamarosan konkrét választ adhatok a jövőmmel kapcsolatos kérdésre. A tervek szerint hamarosan egyeztetünk a klub vezérkarával, és megbeszéljük, kinek mi az elképzelése a folytatásról.

– Ebben a naptári évben ez volt a második meccse, egy hete kilenc percet játszott és gólt szerzett, most azonban az első félidő felénél beállt. Hogy érezte magát a pályán?
– Hirtelen kellett beugrani, de örültem a lehe­tő­ség­nek. Annak már kevésbé, hogy Nagy Dominik sérülése miatt történt így. Mire bemelegedtem, már két góllal vezettünk, Bőle Lukács góljában volt is szerepem, szóval élveztem a futballt, nagyszerű volt játszani. Más kérdés, hogy hiába vezettünk, a Balmazújváros nem adta fel, egyenlített.

– Azt is lehetett hallani, csapata elvesztette már a bajnoki címért folyó versenyfutást, már nincs tétje ennek a meccsnek – de nem úgy tűnt.
– Mi futballozni, nyerni akarunk minden meccsen. Szó sem lehetett arról, hogy ajándékot adjunk bárkinek is. A labdarúgás ilyen, nyilvánvaló volt, hogy ellenfelünk minden erejével harcol a győzelemért, és a lefújás után nem volt jó közelről látni a fájdalmukat, a könnyeiket.

– Beszéljünk a Fradiról: mikor veszítették el a bajnoki címet?
– Harminchárom meccsen rengeteg esemény történhet, egy év hosszú idő. Nem kezdtünk jól, az ötödik fordulóban még veretlenek voltunk, de már volt négy döntetlenünk. Ám a nyár végi erősítések jól sikerültek, összeálltunk, a téli szünetben már elöl voltunk. A tavasz is hullámzóan alakult, a Videoton elleni találkozó fordulópontot jelentett, és mintha nem tudtuk volna feldolgozni, hogy ott elszalasztottuk a győzelmet. Ennek tulajdonítom a Vasas és a Honvéd elleni pontvesztést. Ez a bajnokság így alakult, és mert sportemberek vagyunk, gratulálunk a Videotonnak, és sok sikert kívánunk neki a Bajnokok Ligájában.

NSO