Hokisainkhoz a napokban átigazoló támadóval beszélgetettek.

– Miskolcról érkeztél a Ferencvárosba. Az elmúlt években komoly sikereket értetek el a DVTK-val, sőt, neked személyesen van válogatott, EBEL-, és némi légiós tapasztalatod is. Miért döntöttél a váltás mellett?
– Valóban sikeres szezonokon vagyunk túl a miskolciakkal, de úgy éreztem, ennyi idő után talán megérett az idő a váltásra. Emellett nyomós érv volt Fodor Szabolcs vezetőedzői kinevezése, az általa elképzelt koncepció nagyon szimpatikus volt, így elég hamar egyezségre jutottunk.

– Miskolci csapattársad, Pavuk Attila is aláírt az FTC-hez, a korábbi kulcsemberek közül pedig Rafaj Attila hosszabbított a csapattal. Rajtuk kívül jelenleg több U20-as, illetve a fiatalabb generációhoz tartozó játékosa van a klubnak. Ennek fényében milyen szerepet képzelsz el magadnak az új csapaton belül?
– Ahogy az elmúlt években, úgy a Fradiban is szeretnék meghatározó szerepet betölteni. Szeretném a támadójátékban meglévő erősségeimet itt is kamatoztatni.

– Mik ezek pontosan?
– Sokat korcsolyázó, kellemetlen játékos vagyok, aki gólokkal, pontokkal tudja segíteni a csapatát.

– Ellenfélként már láthattad a Ferencvárost az elmúlt szezonokban, mire számítasz, pontosan miben lesz más az irányvonal a zöld-fehéreknél az eddigiekhez képest?
– Úgy gondolom, a csapat alapjátékának irányvonala nem változik sokat. Fodor Szabi is ugyanazt a kanadai stílust képviseli, mint a legtöbb edző a ligában. Ráadásul idén is sok új játékos lesz a keretben, az elején biztos, hogy össze kell rázódnunk, de nem hinném, hogy ez hosszú távon gondot jelentene.

– Továbbra sem tudjuk pontosan, hogy milyen lesz a 2018/19-es Erste Liga mezőnye, így nehéz konkrét számokról beszélni, de mégis arra kérlek, mondj egy célt, amit el akarsz érni az idényben a Ferencvárossal!
– Igen, alapvetően függ a mezőny erőssége attól, hogy a DVTK és a MAC elmegy-e az Extraligába, vagy sem. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy legalább a legjobb négyben mindenképpen ott a helyünk. Viszont szeretek nagyot álmodni, és az elmúlt években átélt sikerek is visznek előre, így kimondom: szeretnék döntőt játszani, és bajnok lenni a Fradival!

– Minden csapat életében fontosak a szurkolók, a Ferencvárosnál pedig ez különösen így van. Mit üzennél nekik bemutatkozásképp?
– Az egyik legnagyobb múltú klubhoz írtam alá. A Fradinak fantasztikus szurkolói vannak, ezt másoktól is hallottam, és ellenfélként is tapasztalhattam. Remélem, a következő szezonban is hasonlóan sokan kilátogatnak a meccseinkre, és buzdítanak minket, nagy szükségünk lesz rájuk!

Fradi.hu