Az Üllői úti stadionban tart sajtótájékoztatót szakosztályunk.

Új játékosaink: Debreczeni Dávid (Balatonfüred), Kovacsics Péter (Gyöngyös), Orjonikidze Teimuraz (Pelister), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szakály Benedek (Veszprém U20).

Nyíri Zoltán elmondta, hogy komoly célokat egyelőre nem tűztek ki a csapat elé, hosszútávon viszont az a terv, hogy pár éven belül a fiúk olyan meghatározó együttese legyen az NBI-nek, mint többi szakosztályunk a csapatsportok bajnokságaiban.

Király Sándor felidézte, hogy 2012-ben indították el a férfi kézilabda „újjáélesztését”, a felnőttek akkor a harmadosztályban szerepeltek, azóta sikerült eljutni a mostani helyzetig, az utánpótlás létszámát sikerült megháromszorozni. Idén öt saját nevelésű játékosunk mutatkozott be az elsőosztályban, ami egyedülálló. A felsőházba szeretnénk bejutni, még várhatóak meglepetések az átigazolásokban. Hasonlóan képzeljük el a játékoskeret összeállítását, mint a női szakág, azaz négy légiósnál biztosan nem lesz több.

A vezetőedző továbbra is Horváth Attila marad, aki ismét megköszönte a korábbi felkérést, úgy gondolja, hogy sikerült neki és a fiúknak is megfelelnie az elvárásoknak. Az új szezon egy más kihívás lesz, a bajnokság talán nehezebb is lesz, mint eddig, több erősebb gárda lesz. Kijelenteni nem lehet, hogy odaérünk a 3-6. helyre, de az új igazolásokkal megvan rá az esélyünk. A szakember elmondta, hogy ez leginkább rajta fog múlni, áll a munka elébe.

Schuch Timuzsin és Debreczeni Dávid is elmondta, hogy szimpatikus volt számukra a felvázolt jövőkép, hogy a női csapatéhoz hasonló filozófia valósul meg. „DD” azt is megemlítette, hogy számára az is motiváció volt, hogy szeretne a védekezés mellett több szerepet kapni támadásban is, nem utolsósorban pedig közelebb lesz jegyeséhez is. Szakály Benedek az NBI/B legjobb góllövőjeként érkezik, előrelépésnek tartja az átigazolást, Kovacsics Péter pedig elmondta, hogy nem nagyon játszott szerepet döntésében testvére, Anikó.

Az esemény végén Orjonikidze Teimuraz jelentkezett be Macedóniából, a 22 esztendős grúz játékos a macedón bajnokság gólkirálya volt.

A játékosok mindannyian legalább két évre kötelezték el magukat a Ferencvároshoz.

Távozik a csapattól három rutinos kézis is: Bakos György, Kocsi András, valamint a kapitány, Pál Gergely, a 33 esztendős játékosoknak lejárt a szerződése, amelyet szakosztályunk nem hosszabbít meg. Köszönünk mindent, srácok!