A korábbi játékvezetőt kérdezték meg az elmúlt fordulókban elkövetett bírói hibákról.

26. forduló: DVSC–FTC 1-1

Tőzsér Dániel, a Debrecen csapatkapitánya messziről becsúszva próbál szerelni a saját tizenhatosán belül, de labdát nem talál, viszont elkaszálja Böde Dánielt.

Bede Ferenc: Ezt a helyzetet felesleges ragozni, teljesen mindegy, hogy mi volt Tőzsér szándéka, egyértelműen elsodorta Bödét. Itt súlyos hiba történt, elmaradt egy büntető.

29. forduló: Videoton–FTC 0-0

A tizenhatosra betörő Joseph Paintsilt Pátkai Máté oldalról kibillenti az egyensúlyából. A Fradi csatára későn esik el, és estében már csak a kimozduló kapusba tudja rúgni a labdát.

Bede Ferenc: A nyilvánvaló gólhelyzetben kitörő játékost úgy akadályozta a Vidi védője, hogy a mozdulata nem a labdára irányult. Büntetőt kellett volna ítélni, és Pátkait ki kellett volna állítani.

A meccs vége felé a ferencvárosi Fernando Gorriarant műesésért kiállította a játékvezető.

Bede Ferenc: Juhász Roland és Gorriaran test test elleni ütközése a labdáért folyó harc része. Ezért büntetőt nem kellett volna ítélni, viszont nagy hiba volt kiállítani a Fradi játékosát, aki ezért még eltiltást is kapott.

31. forduló: Honvéd–FTC 1-1

Davide Lanzafame, a Honvéd csatára megpróbálja megkerülni Dibusz Dénest, ám a Fradi kapusa lábbal véd. A csatár ezután átesik a játékoson, és a Honvéd büntetőt kap, amit értékesít.

Bede Ferenc: Dibusz lábáról a társaihoz került a labda, Lanzafame nem is a labda irányába próbált futni, hanem beakasztotta a lábát a kapusba, és – megtévesztve a bírót – átesett rajta. Ez közvetett szabadrúgás kifelé, és sárga lap az olasznak.

Bors