A testvérpár első európai szezonjára készül, immáron zöld-fehérben.

Megvan az FTC jégkorongcsapatának első légiós igazolása a 2018/19-es Erste Liga szezonra. Sőt, nem is egy, hanem rögtön két játékossal egyezett meg a szakvezetés, így a 24 esztendős testvérpár, Myles és Leo Fitzgerald a következő idényben zöld-fehérben szerepel.

Myles és Leo Fitzgerald 1993. augusztus 26-án születtek a kanadai Port Alberniben. Hármas ikrekként látták meg a napvilágot, testvérük, Gerry szintén jégkorongozó. A három testvér először gyerekszínészként vált ismertté, a Magyarországon Minizsenik, valamint Minizsenik 2 címen bemutatott 1999-es és 2004-es filmben szerepeltek. Később jégkorongozónak álltak, 15 évesen mutatkoztak be szülővárosuk csapatában, az Alberni Valley Bulldogsban. A harmadik testvér, Gerry eleinte más csapatokban folytatta, Myles és Leo azonban egész eddigi pályafutásukat együtt töltötték. (2011 és 2018 között együtt szerepelt a három testvér). Három különböző British Columbia Hockey League (BCHL) csapat után az észak-amerikai egyetemi ligában (NCAA), a Bemidji State University csapatában folytatták. Leo az előző szezonban három találkozón az ECHL-ben is bemutatkozhatott, a South Carolina Stingraysben. A mostani lesz az első szezonjuk Európában.

Myles 168 centiméteres, 70 kilogrammos, jobbos ütőfogású, míg Leo 173 centiméteres, 78 kilogrammos, balos ütőfogású szélső, így remekül kiegészítik egymást a jégen.

Fradi.hu