Balázst kérdezték a Vasas és a Honvéd elleni meccsről, valamint a Videoton elleni küzdelemről.

A Vasas ellen gyakorlatilag felborult a pálya, nagyon sok helyzetünk volt, azonban csak egyet tudtunk értékesíteni. Ezzel ellentétben az angyalföldiek szinte helyzet nélkül szerezték találatukat. Mi volt az oka annak, hogy nem tudtuk érvényre juttatni a fölényünket?

Rengeteg lehetőségünk volt. Helyzetkihasználásban fejlődnünk kell, hogy hamar eldöntsük a mérkőzéseket. A Vasasnak egyetlen kapura lövése volt a végén, amellyel kiegyenlített. Elkerülhető gólt kaptunk, de nem gondolom, hogy csüggednünk kellene. Van még három meccs, ezeket meg kell nyerni, és bízni benne, hogy a Videotonnak ugyanez nem sikerül.

Nagy a nyomás rajtunk, hogy a Videoton lépéselőnybe került?

A nagyobb teher most őket nyomja. Az első helynek súlya van, hiszen látható, hogy folyamatosan adjuk át egymásnak. Az ő hétvégi meccsük korábban kezdődik, mint a miénk, mi már a Videoton eredményének a tudatában fogunk pályára lépni. Ennek ellenére nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, és hoznunk kell a Honvéd elleni mérkőzést.

Kispestre látogatunk, ahol mindig izgalmas meccseket játszunk. Mit vársz a találkozótól?

A Honvéd a dobogóért küzd, és idegenben játszunk, de úgy gondolom, ha annyi helyzetet sikerül kidolgoznunk, mint korábban, akkor nem lehet problémánk. Az a kulcs, hogy ezekkel a lehetőségekkel jól sáfárkodjunk. Hátul nullára kell hozni a meccset, és akkor a miénk lesz a győzelem.

Mentálisan érezhető csapaton, hogy lecsúsztunk az első helyről?

Én úgy gondolom, hogy nem. Tudjuk, hogy nem szabad csüggednünk. Csak a kispestiek elleni mérkőzésre koncentrálunk, és bizakodóak vagyunk. Nincs világvége hangulat, bár megéreztük azt, hogy elveszítettük az első helyet, de mindenki motivált, meg szeretnénk mutatni a Honvéd ellen, hogy mire vagyunk képesek.

A helyzetkihasználás javításáról is beszéltél. Hogyan lehet ezt korrigálni két mérkőzés között?

Vannak olyan gyakorlataink, amelyekkel tudjuk ezt fejleszteni. Azonban én mindig azt hallottam, hogy egyedül a góllövésre nem lehet megtanítani a játékosokat. Annak jönnie kell magától, a szakemberek elsősorban a helyzetkialakításban tudnak segíteni. Ezt minden héten gyakoroljuk, fejben dől el, hogy a helyzeteknél hogyan koncentrál a játékos.

Milyen játékot vársz a Honvédtól?

Meg lennék lepve, ha nekünk esnének. Szerintem visszaállnak majd, és kontrákkal fognak próbálkozni.

Milyen eredményt vársz?

Nagyon remélem, hogy 2-0-ra nyerünk!

Fradi app