Az ötödik szezonját kezdi majd meg a jégkorongozó ősszel a Ferencvárosban.

Tovább épül az FTC jégkorongcsapatának a 2018/19-es Erste Liga szezonra készülő kerete. A szakosztályvezetés mindenben megállapodott Rafaj Attilával, így a négy idény óta a Ferencvárost szolgáló, háromszoros válogatott támadó egy évvel meghosszabbította a bajnokság végén lejáró szerződését. Meghatározó játékosát sikerült ezzel maradásra bírnia a Fradinak, aki az előző szezon első felében csapatkapitányként is vezette a zöld-fehéreket.

Rafaj Attila 2014-ben csatlakozott a Ferencvároshoz, és azóta lényegében kirobbanthatatlan a csapatból. Alig hagyott ki találkozót a négy bajnoki idény alatt, két és három szezonnal ezelőtt pedig pont/meccs átlag körül teljesített az alapszakaszban: 2015/16-ban 39 találkozón 37 pontot szerzett, egy idénnyel később 35 meccsen 9 gól és 25 assziszt volt a mérlege. A nemrég véget ért bajnokságban 33 meccsen 7+9 ponttal zárt, a MAC Budapest elleni hat rájátszás-meccsen egy gólt szerzett, és két gólpasszt adott.

Örültem Fodor Szabolcs vezetőedzői kinevezésének. Miskolcon csapattársak voltunk, nagyon jó viszonyban vagyunk. Sokat beszéltünk arról, mik az elképzeléseink a Fradi jövőjét illetően, mindketten úgy gondoltuk, jó lenne együtt dolgozni” – mondta el támadónk arról, miért döntött a várakozásokon alul sikerült idény után, lejáró szerződéssel a maradás mellett. „Hudák Gábor szakmai igazgató is megerősített abban, hogy szüksége van rám a csapatnak, főleg a liga körül kialakult bizonytalan helyzetben. Mindig is jól éreztem magam a Fradinál, így összességében nem sokat kellett gondolkodnom azon, hogy aláírjam-e a szerződéshosszabbítást.

Játékosunk arról is beszélt, készen áll rá, hogy az átalakuló csapatban még az eddiginél is nagyobb szerep hárulhat rá, kulcsjátékosa lehet a következő szezon Fradijának.

Nem áll távol tőlem ez a szerepkör, eddig minden csapatomban ki tudtam harcolni, hogy meghatározó játékos legyek. Nemhogy terhet jelentene, de kifejezetten élvezem ezeket a helyzeteket. Emellett örülök neki, hogy részese lehetek az eddig felvázolt irányvonal mentén felépülő új csapatnak. Megpróbáljuk kiküszöbölni azokat a hibákat, amiket elkövettünk az elmúlt években, és úgy érzem, az új edzőnkkel és a fiatalos, harcos csapattal erre minden esélyünk meg is van. Ha minden a tervek szerint alakul, a korábbinál stabilabb, biztosabb játékot és irányt mutatunk majd.

Rafaj azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a célok eléréséhez természetesen minden támogatásra szükségük lesz.

Eddig is nagyon sokat jelentett nekünk hűséges szurkolóink támogatása, amit ezúton is köszönök. Természetesen ezután is nagy szükségünk lesz rájuk, remélem, együtt küzdhetünk egyre jelentősebb célokért” – zárta gondolatait a támadó.

(fradi.hu)