A válogatott hálóőrét, Nagy Viktort már a második negyedben a kispadra küldtük, a komoly játékvezetői nyomás sem tudta megtörni csapatunkat.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Dózsa 9-14 Ferencváros
Negyedek: 2-4, 3-4, 1-3, 3-3
Gólok: Varga Dénes 4, Jaksic 3, Mitrovic 2, Nikic 2, Vámos 2, Madaras

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az FTC javára.

Az első mérkőzésen: Fradi 12-9 Szolnoki Dózsa (beszámoló, összefoglaló)

Telt ház fogadta a csapatokat a szolnoki vízilabda arénában, a fradistáknak fenntartott rész is szépen megtelt, köszönhetően a szakosztály által indított akciónak is: a szurkolók két busszal érkeztek Budapestről, valamint a helyi zöld-fehérek is jöttek biztatni a csapatot, mindenki ki is tett magáért, remek hangulat kerekedett így, amit még a hazaiak hangosbemondója sem tudott elrontani.

Most nem adtuk meg azt az előnyt a hazaiaknak, amit a Komjádi-uszodában, mi indítottuk jól a meccset: bő egy perc után már 2-0-ra vezettünk, előbb Jaksic lepte meg Nagy Viktort, majd Varga Dénes lőtt szabaddobás gólt, időt is kért Cseh Sándor. Nem sokkal később a harmadik lövésből a harmadikat is bekapta Nagy, előtte és utána viszont a szolnokiak is betaláltak, ám mi örülhettünk a végén, Nikic lőtt szépségdíjas gólt. A második negyedben beindultak a part mentén is, folyamatosan szórták ki a játékosainkat, valamint kontrákat is ítéltek ellenünk, ám hiába, bár volt egy-egy szép momentuma a Dózsának, mégis tovább növeltük előnyünket. Több pazar találattal is, de kiemelkedik mind közül Jaksic második találata, amely után szépen megmosolyogta Nagy Viktort, akit ezután egyből le is cseréltek. Egyébként Nikola slusszpoénja zárta a játékrészt is, két másodperccel a vége előtt óriási gólt pattintott Kardosnak.

A második félidőben aztán hasonlóan jó sorozatot csináltunk, mint az első összecsapáson, 3-0-ás sorozattal döntöttük el kis túlzással a mérkőzés kimenetelét, igazi pólósulit tartottunk, míg elől jöttek a figurák, addig hátul Vogel és a védelem lehúzta a rolót – Soma ismét 60% feletti hatékonysággal védett! Az utolsó negyedben még egy támadást indítottak ellenünk a játékvezetők, hol ötöst, hol dupla emberhátrányt, hol cserével kiállítást ítéltek, hol pedig Nyéki Balázst állították ki, igyekezetük teljesen hiábavaló volt, ellenfelünk már vert seregként játszott, brusztolt, de talán már a hit sem volt meg bennük, mi pedig bevittük a kegyelemdöféseket, előbb Madaras lőtt be egy fórt, végül pedig Varga Dénes koronázta meg mai teljesítményét egy “büféből” megeresztett távoli lövéssel az utolsó másodpercekben.

Jöhetett a közös ünneplés, kijárt a fiúknak. Szombaton lezárhatjuk a bajnoki döntőt, a Komjádi-uszodában 15 órakor kezdődik a harmadik felvonás, akinek még nincs jegye, siessen beszerezni, hogy örök élményeket szerezhessen magának a helyszínen!

Varga Zsolt

Elsősorban a védekezésnek köszönhető ez a győzelem, ez az alapja a játékunknak, hogy így tudunk védekezni hat a hat ellen és emberhátrányban is, ez mindig kiemelt fontosságú, főleg egy bajnoki és BL-címvédő Szolnok ellen. Úgy gondolok ezekre a mérkőzésekre, mint egy könyvre, megírtunk két fejezetet, az utolsó fejezetek oldalai még üresek, 0-0-ról kell indulnunk szombaton is.

Vogel Soma

Úgy kezdtük, hogy a védekezéssel lehet ezt megnyerni, de úgy gondolom, hogy a szezon legjobb támadójátékát is bemutattuk ma, nem is tudom, hogy lőtt-e már valaki ennyi gólt a Szolnoknak idén. Nehéz lesz a harmadik mérkőzés, a Szolnok mindent meg fog tenni azért, hogy versenyben maradjon, és hogy eljöjjünk még egyszer ide szerdán.

Cseh Sándor

Gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon sok jót tudnék mondani róluk. Nem lebecsülve a Fradi teljesítményét, az egyik oldalon olyan csapatot látok, ahol tizennégy ember csúcsra van járatva, bombaformában játszanak, a másik oldalon is egy jó csapat van, de kicsit elhasználódott benyomást kelt, küzd, amennyire lehet, de nem találja az erőt, a kapaszkodókat, hogy egyenrangú partner legyen. Nagyjából minden aprólékos statisztikában, amihez munka, fegyelem kell, mindenben jobb az FTC. Látszik rajtuk, hogy munka van bennünk, bennünk pedig nincs, mert március óta nem edzettünk három napot egyhuzamban, de ez nyilván csak egy kifogás. Gratulálok még egyszer, mert fantasztikusan játszottak!

Zivko Gocic

Én is gratulálok az FTC-nek, nagyon jól játszottak ma. Sok minden van a fejemben most, de nem fogok mindent elmondani. Még tele vagyok az adrenalinnal, így röviden csatlakoznék az edzőnkhöz, mindenben jobb volt a Fradi, le a kalappal. Mi pedig megpróbáljuk majd szombaton…