Clubunk korábbi bajnokát szívproblémák miatt kellett februárban újraéleszteni, azóta jó úton halad a felépülése.

A Ferencváros korábbi bajnok futballistája közel két hónapot töltött kórházban és szanatóriumban február végi szívleállása óta, s hamarosan újra munkába állna.

Érthetően nagyon hiányzott a családom, a szabadság és a megszokott környezet. Miután hazaengedtek, a rehabilitációt itthon is azonnal folytattam, mert meg akarok gyógyulni. Megváltoztattam az étrendemet, három-négy hónapig mellőzöm a húsokat, a cukrot, és több vitamint szedek, hogy ne terheljem annyira a szívemet. Hetente kétszer hosszabb sétára megyek, s háromszor járok rehabilitációs edzésre, ahol óvatosan biciklizem és súly nélküli gyakorlatokat végzek, ezek gyorsítják a vérkeringést – mesélte az SC Sopron klubelnöke.

Úgy tervezem, hogy május közepe-vége felé visszatérek a munkába, de nem olyan intenzitással, mint korábban. A szervezetem jelezte, ez így nem mehet tovább. Szerencsére a klubnál kiváló kollégák dolgoznak, és a vállalkozásomnál is van, aki segít. Azért az U19-es csapat meccsére már kimerészkedtem, nagyon kedvesen fogadtak. A gyerekektől még egy videót is kaptam, de persze még kicsit meg vannak szeppenve a történtek miatt.

Sokáig az orvosok sem tudták biztosan, mi miatt lett rosszul a soproni önkormányzat február 22-i közgyűlésén az immáron politikusként dolgozó volt középpályás. Az aktív játéktól 2003-ban visszavonuló futballista az egyik napirendi pont közben összeesett, elveszítette az eszméletét, újra kellett éleszteni a helyszínen.

Kiderült, hogy vírus támadta meg a szívemet. Nem tudom, mikor, hol kaphattam el, de már nem is számít. Megtörtént, most már a teljes felépülésnek rendelek alá mindent. Szerencsére az eredményeim biztatóak – mondta a pályafutása során a Sopront, a Győrt és a BVSC-t is erősítő Csiszár. – A legfontosabb, amit ilyenkor tehet az ember, hogy bízik a felépülésben, és fegyelmezett marad. A sportolói múltam alatt ez belém ivódott. Nagy erőt adott a szeretteim támogatása. Feleségem, Petra volt a legnagyobb segítségem, de az egész családnak és a barátoknak is hálás vagyok.

Blikk