Női kézilabda csapatunk vezetőedzőjét kérdezték a mai bajnoki rangadó előtt.

– Tizenhét és tíz góllal verték meg az utóbbi másfél hétben a bajnokságban harmadik Érdet és a negyedik Dunaújvárost – mire enged ez következtetni a bajnoki döntőben?
– Nem sokra, ahogyan az sem, hogy szombaton a Győr a negyvenedik percben még döntetlenre állt Vácon. Ez egészen más mérkőzés lesz, mint a korábbiak: a halottak is felélednek, és mindenki maximálisan odateszi magát az első perctől az utolsóig.

– De azért elmondható, hogy jó formában van a csapata, nem?
– Egyik oldalról igen, de azért egészen más az Audi Arénában játszani az utóbbi öt évben a világ legjobbjának mondható csapat ellen, mint bárhol máshol és bárki mással. Nem kérdés, hogy szerdán is a Győr számít a favoritnak, de bármekkora közhely is, egy mérkőzésen minden megtörténhet.

– Ugyanakkor Győrben általában ugyanaz történik a Fradival.
– Ahogyan a legtöbb csapattal. Azt a nyomást ugyanis, amelyet a győri közönség, az ottani hangulat jelent, nagyon nehéz hatvan percig elviselni, miközben az egyébként is nagyon erős ETO-nak hatalmas pluszt ad ez. Éppen ezért szerdán végig vagánynak kell lennünk, hinnünk magunkban és abban, hogy idegenben is képesek lehetünk győzni, mert ha meginog a hitünk, nincs esélyünk.

– Mekkora teher, hogy pontszerzéssel már bajnokok lehetnek?
– Hatalmas dolog lenne, ha sikerülne ismét megszerezni az aranyérmet, és örülnék is egy bravúrnak erre a szezonra is, de azt gondolom, a győrieknek nagyobb a tét. Viszont éppen ezért biztos, hogy mindent egy lapra feltéve nekünk rontanak már az elején.

– Vagyis ezt a kezdeti nagy rohamot kell átvészelniük?
– Meg utána a következő ötöt… Nagyon szilárd védekezésre, jó kapusteljesítményre lesz szükségünk, na meg a lehető legtöbb kiemelkedő egyéni teljesítményre, miközben el kell viselnünk a fájdalmat, mert a győriek védekezésén másképp nem lehet átjutni, és támadásban sem kegyelmeznek. Szenvednünk kell, ha győzni akarunk.

NSO