Zoli készül a visszatérésre, arról is kérdezték, hogy edzősködik-e majd aktív pályafutása után – mellette még Fenyvesi Evelint és Nyilasi Tibort kapták mikrofonvégre a tegnapi Bozsik Bajnokok torna döntőn.

– A bemelegítés során beállt játszani a gyerekek közé. Mikor láthatjuk ismét tétmérkőzésen?

– Nagyon remélem, hogy minél előbb. Persze, azt is tudom, hogy súlyos sérülés után vagyok, az ilyenekkel vigyázni kell, türelmesnek kell lenni, semmit nem szabad siettetni.

– Töretlenül hisz a visszatérésben? Harminckilenc évesen meddig tud türelemmel lenni?

– Nagyon szeretnék újra futballozni, mindent megteszek azért, hogy visszatérhessek a pályára. Ezért műtöttek meg tavaly szeptemberben Finnországban. Ha nem hinnék töretlenül abban, hogy tudok még játszani, már azt a műtétet sem vállaltam volna.

– A Ferencváros a múlt héten leszorult a bajnokság éléről, Thomas Doll pedig gyakran kritizálja a csapatot azért, mert – főleg egyes idegenbeli mérkőzéseken – a játékosok nem minden esetben tudnak megfelelni az elvárásoknak. Kívülről hogy látja ezt, mi ennek az oka?

– Kiegyenlített a bajnokság, egyik csapatnak sem könnyű, a Fradi ellen pedig mindig mindenki igyekszik kettőzött erővel bizonyítani. Ebből a szempontból nem olyan egyszerű a dolgunk, tőlünk ráadásul mindig és mindenhol sikereket várnak el, minden más kudarc. Az, hogy egy csapat idegenben nem játszik olyan dominánsan, mint hazai pályán, szerintem normális, más csapatokra is jellemző. Azért nagyon remélem, hogy a hajrában a srácok hozzák a kötelező győzelmeket, s mi leszünk a bajnokok.

Népszava