Női labdarúgó csapatunk játékosait kérdezték a Diósgyőr elleni Magyar Kupa döntőről – fontos meccsinformációkat is olvashattok a holnapi mérkőzésről.

Női labdarúgás, Magyar Kupa, döntő
Csütörtök, Hidegkuti-stadion, 20.00
Ferencváros – Diósgyőri VTK
A belépés ingyenes!
TV: M4 Sport

A szervezett szurkolói csoportok a vendégszektorban foglalhatnak helyet, emellett a B9 és a B8 szektor is a Fradi-drukkereknek lesz fenntartva. A beléptetés a 3-as kapun zajlik majd. Mindenki jelképesen egy 0 Ft-os jegyet is kap majd a rendezőktől. A 3-as kapu a Sport utca és a Hungária körút sarkán található. A Fradi-tábor 18.30-tól a Népligetbe gyülekezőt is hirdet, 19 órakor a Szöglet Presszótól együtt az 1-es villamossal utaznak majd az MTK stadionhoz – olvasható a Green Monsters közösségi oldalán. A Diósgyőr szurkolói is készülnek, új otthonuk tesztmérkőzései helyett utaznak el Budapestre.

Bognár Enikő

Nagyon jó érzés belegondolni, hogy az eddig lejátszott összes kupadöntőn ott lehettem. Nyolcadik éve játszom a Ferencvárosban, és az itt eltöltött idő alatt rengeteg szép emléket szereztem. A kupadöntők közül az összes ilyen, még az is, amelyiken ezüstérmet szereztünk. 2015-ben nyertünk először aranyérmet, egy rendkívül izgalmas büntetőpárbajt követően. A legszebb győzelmet szerintem tavaly arattuk a Győr ellen. Még sohasem éreztem annyira jól magam a pályán, mint abban a kilencven percben. Hihetetlen időjárás volt, zuhogott a havas eső, de minket nem érdekelt semmi, csak mentünk előre és kiütöttük a Győrt. A Diósgyőr az egyik legszervezettebb, legagresszívabb és leggyorsabb csapat szerintem a bajnokságban. Nehéz dolgunk lesz a döntőben, de bízom magunkban. Bár a teher a mi vállunkon nagyobb, a rutin mellettünk szól. A stadion szenzációs, a hangulat pedig rajtunk múlik. Úgy kell játszanunk, hogy mindenkit szurkolásra ösztönözzünk. Aki csak teheti jöjjön, mert mindenkire szükség van!

Fenyvesi Evelin

Nem lehet más a célunk, mint hogy negyedszer is megnyerjük a kupát. Mondom ezt annak ellenére, hogy a DVTK kiváló ellenfélnek ígérkezik, a bajnokságban két héttel ezelőtt nagy csatában tudtunk 2–1-es győzelmet aratni. Harcos, küzdelmes meccsre számítok a döntőben, ahol nem számít majd, mi történt eddig, mindkét csapat tiszta lappal indul. A legfontosabb, hogy csapatként legyünk sikeresek, de persze szeretném góllal vagy gólpasszal segíteni a jó eredmény elérését. Nagyon szeretjük ezeket a kiemelt téttel bíró mérkőzéseket, a Magyar Kupát és a bajnoki döntőket is, hiszen ekkor tudjuk megmutatni magunkat és a sportágat. Évről évre előrébb tud lépni a női futball, a szurkolóktól is egyre több visszajelzés jut el hozzánk, ami motivációt jelent a mindennapokban is. Örülök, hogy az esti kezdés miatt ezúttal talán még többen ülnek majd le a képernyő elé, és mivel egy meccsen eldől minden, kiélezett, drámai összecsapást láthatnak majd a nézők a televíziók képernyői előtt és a helyszínen is. Emlékszem még az első döntőnkre. Akkor még nagyon fiatalok és rutintalanok voltunk, de nekem kedves emlék maradt még akkor is, ha akkor még csak az ezüstérmet sikerült megszereznünk. Mindenkinek sokat jelentene a mostani győzelem, hisz lenne olyan közöttünk, akinek ez lehetne az első kupagyőzelme. Mindenki nagyon fog küzdeni a negyedik kupagyőzelemért.

Fradi.hu, MLSZ