Az Euro Kupa döntő olaszországi visszavágóján két gólt jegyző Szilárd értékelt a mérkőzés után.

Jansik Szilárd

Mindig hangsúlyozzuk, hogy fontos a jó kezdés, pláne itt Olaszországban, ahol tudtuk, hogy rengeteg emberhátrányt fogunk kapni. Azt egy pillanatig sem gondoltam, hogy ez egy gálamérkőzés lesz, sőt, sajnos éreztem, hogy vissza fognak jönni, mert soha nem adják fel. Egy hete a válogatott meccsükön is a szerbek 5-1-re vezettek, és onnan nyertek az olaszok, az is négygólos különbség volt. Védekezést váltottak, amire nem tudtunk jól reagálni, a támadásaink pedig nem sikerültek, sok kapufát lőttünk és kiegyenlítettek. De nem álltak egy pillanatig sem továbbjutásra, sőt, döntetlenre sem! Nagyon fontos volt, hogy 4-4-nél mi tudtuk megszerezni a következő gólt, pont én, utána pedig egy nagyon fontos gólt lőttünk centerből, majd még egy akciógólt, összesen hármat, ami óriási dolog. És eszméletlen, hogy mekkorát védekeztünk, nagyon nagyot védett a Soma. Büszke vagyok nagyon a csapatra, öt gólon tartottuk őket úgy, hogy ennyi kiállítást kaptunk, ez nem kis dolog.

Most bebizonyítottuk, hogy a Bajnokok Ligájában a helyünk, az előző évben nem sikerült az első háromban végezni. A címvédés óriási dolog, igaz, hogy elvárás volt ez a csapattól, de azért nagyon oda kellett tenni magunkat. Tudtuk, hogy a Verona is egy jó kis csapat, szerintem ők is BL-szintűek. Nagyon bízom benne, hogy jövőre már abban a sorozatban leszünk. Nagy dolog, hogy hosszú évek után tavaly nemzetközi kupát nyertünk, idén pedig egyből megvédtük. Erre a mérkőzésre nagyon összeálltunk, nagyon jó volt a formaidőzítés. Megbeszéltük, tudtuk, Varga Zsolt mondta, hogy ez a védekezésen fog múlni, sokat gyakoroltuk a hátrányos védekezéseket, hogyan kell reagálnunk majd az ő támadásaikra, és ez nagyon jól sikerült.

Bízom benne, hogy a bajnoki elődöntőben az első meccsen meg tudjuk verni majd az Egert, és akkor lesz egy kis pihenőnk, mert most egy kicsit fáradtabbak vagyunk. Nagyon jó csapat, de idén kettőből kétszer megvertük őket, ami szintén egy nagy fegyvertény. Jó játékosaik vannak, hazai pályán kezdünk, remélem, hogy gyorsan le tudjuk majd zárni a párharcot – mert rájuk készülünk – és bejutunk a bajnoki döntőbe, ahol szintén elég nem volt ott a Ferencváros.

Ma meg kell ünnepelni a sikert, pénteken pedig újra munkába kell állni, szombaton az OSC ellen játszunk, akiket meg kell verni, mert nem tudhatjuk, hogy mi lesz az Eger és a Szolnok meccsén.

Sportvilág