Elek Gábor beszélt a Bajnokok Ligája kiesésről és a még előttünk álló feladatokról.

Elek Gábor

Tudtuk, hogy jobb csapat a Rosztov-Don, hellyel-közzel ez a realitás, de azt vártam, hogy ennél jobb teljesítményre leszünk képesek, ez az igazi csalódás – magyarázta a vezetőedző, Elek Gábor. – Bíztam benne, hogy fel tudjuk venni a ritmust, a sebességet, ám be kell látnunk, hogy ez az orosz csapat még nálunk is sokkal gyorsabb kézilabdát tud. Idén a CSM Bucuresti-et leszámítva az összes nagy csapat ellen volt meccsünk, de ilyen sebességgel egyik ellen sem találkoztunk.

Nyolc mérkőzésünk van még a szezonban, közülük ráadásul az első öt különösen keménynek ígérkezik, miközben azt érzem, hogy kicsit belefáradtunk a szezon eddigi részébe, pontosabban azok, akik tavaly szeptember óta végig tolták az egész idényt, a bajnoksággal, a Bajnokok Ligájával, a válogatott selejtezőkkel és a világbajnoksággal együtt. Bíró Blanka, Háfra Noémi, Nerea Pena és Kovacsics Anikó ősszel egyaránt klasszis teljesítményt hozott, de nekik egy percre sem volt megállás. Jó lett volna, ha tudunk pihenőt adni nekik, de bele kellett feszülnünk az őszbe, hogy tavaszra kiharcoljuk a megfelelő pozíciót.

Változtatni nem igazán tudunk az előre eltervezett meneten, edzenünk és meccset játszanunk kötelező, tehát valójában nincs idő rá, hogy kitisztítsuk a fejeket, hogy pihenjünk. Az élet megmutatja majd, hogy ebből a csapásból tudunk-e plusz energiát mozgósítani, illetve, hogy egyáltalán van-e még ilyen. A javuláshoz az viszont elengedhetetlen, hogy felszabadultabbá váljunk. Úgy érzem, az elmúlt időszakban a fáradtság és a nyomás miatt kicsit munkának éljük meg, görcsössé váltunk – fontos, hogy újra örömünket leljük a kézilabdában.

Fradi.hu