Csatárunk jelezte az esetet a bírónak, de elmondása szerint utána már nem ezzel foglalkozott.

Az első félidőben történt: a 35. percben Iványi Zoltán sárga lapot adott a reklamáló Tőzsér Dánielnek, majd a Fradi kispadja előtt tartózkodó Herczeg Andrást felküldte a lelátóra. Az időpontnak lehetett itt jelentősége, hiszen Könyves Norbert a 37. percben egyenlített – a debrecenieket felpörgette az incidens.

Valóban, ilyesmi néha előfordul – mondta erre a mérkőzést követően Tőzsér Dániel, a Loki csapatkapitánya. – Sok apró ítélet volt, amellyel nem értettem egyet, és igen, az is bennem volt, hogy valamiképpen felrázzam a csapatot. Kicsit álmosan kezdtünk, azonnal gólt kaptunk, és bár utána nem játszottunk rosszul, kellett valami, hogy felébredjünk. Megértették a fiúk, mi történik, jól reagáltunk, örülök, hogy sikerült egyenlítenünk.

A sajtótájékoztatót követően még megkérdeztük Herczeg Andrást, volt-e szándékosság a helyzet kiélezésében, esetleg a játékosokra nehezedő nyomásból próbált magára vállalni valamit, de a szakember diplomatikus mosoly kíséretében arról beszélt, hogy a Ferencváros elleni rangadón aligha képes az edző „negyvenes pulzussal” üldögélni a padon, minden eszközt megragadna, hogy támogassa a csapatot, természetesen a sportszerűség keretein belül. A szakembert ritkán kell fegyelmezni, de összességében kijelenthető, az események felpaprikázták a házigazdát.

A másik, kulcsfontosságú jelenetet a második félidőben történt: 61 perce és 25 másodperce tartott a mérkőzés, amikor Joseph Paintsil beadása után a labda Böde Dániel és Nagy Dominik közé érkezett, az FTC csatára megpróbált visszalépni, amikor a visszafelé sprintelő és becsúszó Tőzsér Dániel elsodorta – a nyilvánvalónak tűnő tizenegyes elmaradt. A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll nem is csinált titkot abból, mit gondol az eseményről. Úgy fogalmazott, inkább megtartja magának a véleményét, mindenki láthatta, mi történt a Loki kapuja előtt, ha most szavakba öntené a gondolatait, a szövetség alighanem beidézné – szóval elvileg nem tudhattuk meg, mit gondol a német szakember, de mégis mindent elmondott.

Azt érzékeltem, hogy a beadást követően a labda Nagy Dominik felé gurul, de nem túl gyorsan, ezért becsúszva elérhetem még – nyilatkozta Tőzsér Dániel. – A labdát és Nagy Dominikot láttam – de honnan került elő Böde Dániel? Bevallom, ahogy futottam hátra, nem vettem észre, nem láttam őt, a labdát akartam megszerezni. Hogy mi történt? Éreztem, hogy elsodortam, de hogy ez tizenegyest ért-e vagy sem, azt nem nekem kell eldöntenem.

Azonnal mutattam a játékvezetőnek, mi történt, megkérdeztem az alapvonali asszisztenst, miért nem látta az esetet, de tovább nem foglalkoztam vele – mondta Böde Dániel. – Minek? Mentem a labda felé, »elvitték« a lábamat, szabálytalan volt, de mi értelme lett volna ezen rágódni? Nem adták meg, ezen utána már nem lehet változtatni. Inkább csináltam tovább a dolgom, hiszen nyerni akartunk, nem azon háborogtam a meccs hátralévő részében, hogy ennél az esetnél mi történt.

forrás: nso.hu