Délután visszavághatunk az oroszoknak a Bajnokok Ligájában – Bíró Blanka, Kovacsics Anikó és Elek Gábor nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Rosztov, 15.00: Rosztov Don – Ferencváros
TV: SportTV

Az első mérkőzésen: 31-29 a Rosztov Don javára.

Bíró Blanka

Nem volna értelme rágörcsölnöm, hogy egyedül maradtam. Amikor Vácon védtem, akkor is sokszor végig kellett játszanom a hatvan percet, de azért ott más volt a felelősség, az elvárások – a Ferencvárossal minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy a győzelem reális cél, és ez egészen másféle teher. De mondom, nem feszülök rá, visszanéztem a múlt heti mérkőzést, ahogy mindegyiket, levontam a tanulságokat, és igyekszem majd élesben a legtöbbet kihozni magamból.

Elek Gábor

Óriási fegyvertény lenne, ha sikerülne a továbbjutás, és mindent meg fogunk tenni érte, nincs hová taktikáznunk. Az szinte biztos, hogy a BL-ben otthon még veretlen oroszok ellen végjátékot nem fogunk nyerni, ha addig hátrányban voltunk. Az első pillanatokban nekik kell ugranunk, és megpróbálni elbizonytalanítani őket. Megtörni viszont nem fognak, ezért végig nyomás alatt kell tartanunk őket, ami egyáltalán nem könnyű feladat. Alaposan elemeztük az első meccset, láttuk, mely játékelemek működtek jobban, melyek nem, és hogy miben kell előrelépnünk, de persze nyilván a Rosztov is készül belőlünk. Mindent beleadunk, és meglátjuk, mire lesz elég.

NSO

A tegnapi edzésen Kovacsics Anikót kérdezte a FradiMédia: