Leo egy kétgólos győzelemmel elégedett lenne ma este – legyen így!

Jó játékkal és sok góllal rukkolt ki a csapat a hétvégén a Mezőkövesd ellen. Itthon nagyon eredményesek vagyunk, most azonban nem a miénk lesz a hazai pálya előnye, hiszen a Debrecen otthonába látogatunk. Tudunk változtatni az idegenbeli eredményességünkön?

Sokat jelent számunkra, ha hazai környezetben futballozhatunk, de el kell kezdenünk idegenben is jól játszani. Aki bajnok akar lenni, annak nem csak otthon kell jól szerepelnie. Természetesen könnyebb a hazai közönség támogatásával a hátunk mögött játszani, de túl kell lépni ezen az árnyékon és hozni kell az idegenbeli meccseinket is. Megyünk a Honvédhoz és a Videotonhoz is és ezeken a meccseken is jól kell futballozni ahhoz, hogy életben maradjanak az álmaink.

Az edzés előtt a kisfiaddal futballoztál. Gyakran kijön veled a Népligetbe?

Időnként elő szokott fordulni, hogy kicsit előbb elcsalom az iskolából egy közös focizásra. Nagyon szeret itt lenni a Fradi pályán, ha tehetné, minden percét itt töltené.

Hétvégén volt együttesedhez, a Debrecenhez utazunk. Miben más a mostani DVSC, mint amiben még te is szerepeltél?

Amikor ott játszottam, remek csapatot alkottunk. Nagyon szerettem Debrecenben futballozni, mert családias hangulat vett körül. A meccsek után együtt mentünk vacsorázni és mindenki számíthatott egymásra mindenben. Nem tudom, hogy a mostani együttes ebből a szempontból milyen, de régen kifejezetten öröm volt a csapathoz tartozni.

Érzelmi szempontból nehéz számodra Debrecenben pályára lépni?

Nem. Szívesen megyek vissza, hiszen a két gyermekem is ott született. A régi csapatból amúgy sincsenek már sokan ott, talán a Mészáros Norbert maradt egyedül.

A mai Debrecent milyen csapatnak tartod?

A téli felkészülés után nem voltak összeszedettek, de összekapták magukat és már formába lendültek, védekezésben és kontrákban is nagyon jók, fontos lesz maximálisan figyelni rájuk. Nem lesz könnyű meccs, ebben biztos vagyok!

Mi lehet ellenük az ellenszer?

Nekünk a saját focinkat kell játszanunk, nyomást kell gyakorolnunk rájuk. Ugyanakkora lendülettel kell küzdenünk, mint otthon, uralni kell a játékot és akkor nem lehet baj.

Milyen eredményt vársz?

Kétgólos sikerrel elégedett lennék. Bízom benne, hogy megszerezzük a győzelmet!

Fradi app