A magyar férfi vízilabda válogatott ma az ötödik helyért játszik majd az Európa Kupa nyolcasdöntőjében.

Vízilabda, Európa Kupa, nyolcasdöntő, 2. mérkőzés
Magyarország 5-10 Olaszország
Fradista gólok: Manhercz 2, Jansik 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nehéz ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Bárki ellen fontos a jó kezdés, kiemelten fontos, ha a világ top 5 csapata ellen játszunk, hiszen ők vannak annyira rutinosak, hogyha elmennek, akkor nagyon jól tartják az előnyüket. Ma ez történt, beragadtunk az elején, nem igazán tudtunk támadni, ők pedig rendre belőtték az emberelőnyeiket. Holnap muszáj a jó arcunkat mutatnunk, ezt megköveteljük magunktól – nem engedhetünk meg még egy ilyen mérkőzést. Fontos hogy az elejét megfogjuk, ha mi kezdünk jól, utána a lövőik is elbizonytalanodnak, mint ahogyan ma mi bizonytalanodtunk el. Meg kell, hogy verjük őket – fogalmazott határozottan a 24. születésnapját ünneplő Jansik Szilárd, aki azt is elmondta, hogy minden fronton sokat kell még fejlődniük, tanulniuk.

Vámos Márton

Szerintem az emberelőny-kihasználás az, amin elment a mérkőzés. Nagyon-nagyon rosszul használtuk ki az emberelőnyöket, nagyon rosszakat lőttünk, úgyhogy ezeken kell javítani holnapra. Védekezésben, az emberhátrányban is fejlődni kell. Nyilván, ez az Európa Kupa egy állomás a fejlődésünkben, tehát látni kell, hogy ez egy megújult, fiatal csapat, amelynek fejlődnie kell, ezért játszunk és jó, hogy játszunk ilyen kemény mérkőzéseket. Éreztem, hogy erősen fogtak. Amikor hárman estek rám, és elkezdtek püfölni, akkor azt azért megérzi az ember. De annyira engem nem zavar ez az egész, sőt, ez jelent valamit, és nem azért nem ment utána a játék, mert kizökkentettek, hanem nem tudom, hogy miért. Nem nagyon vettem fel ezeket az ütéseket. Ha jövőre lesz ilyen, akkor tudom majd, hogy utaznak rám, hogy provokáljanak, de ezt nem szabad felvenni.

Vízilabda, Európa Kupa, nyolcasdöntő, 3. mérkőzés
Magyarország 13-7 Spanyolország
Fradista gólok: Jansik 3, Manhercz 2, Vámos 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Manhercz Krisztián

Teljesen más tempóval szálltunk bele ebbe a mérkőzésbe, mint az előző kettőbe. Mi diktáltuk az iramot, hozzánk kellett igazodnia a spanyoloknak, az első negyed végén már 3-0-ra vezettünk, félidőre pedig ezt az előnyt tovább növeltük. A harmadik negyedben főként Jansik Szilárd pazar teljesítményének köszönhetően kinyílt a meccs, és végképp eldöntöttük a mérkőzést. Örülök, hogy sikerült azt a fiatalos dinamikát és elszántságot képviselnünk, melyet elvárunk magunktól. Holnap még van egy meccs – legalább ugyanilyen tempóra lesz szükség. Két teljesen más játékstílus, a mediterrán és a délszláv vízilabda sokban különbözik egymástól. Akárcsak számunkra, számukra is rangadó lesz, melyből mint minden mérkőzésből, ebből is rengeteget tanulhatunk, ezeket pedig már akár nyáron kamatoztathatjuk.

Vámos Márton

Jól játszottunk. Reggel átbeszéltük a védekezést emberhátrányban, illetve az emberelőnyön egy kicsit módosítottunk, ami, úgy gondolom, hogy jól működött, bár azért nem voltak annyira feltüzelve a spanyolok, mert az eredménytől függetlenül csoportelsők. Ennek ellenére öt vagy hat góllal megverni a spanyol válogatottat nagyon jó dolog, főleg úgy, hogy 11:4-re verték az olaszokat, ami rejtély számunkra. Örülünk, és hát holnap egy nagyon kemény délszláv ellenfél lesz, jó támadó-, és védőjátékosokkal, jó, hogy nem a franciákkal játszunk, hanem velük, mert még tovább tudunk fejlődni.

Vogel Soma

Gratulálok a csapatnak! Ma este az volt az egyik legnagyobb fegyvertényünk, hogy átbeszéltük azokat a hibákat, melyeket az előző két mérkőzésen elkövettünk, ezeket kijavítottuk és elkerültük, valamint a megbeszélteket betartottuk. A három meccsből most játszottunk a legjobban, örülök, hogy a magunkhoz képest rossz játékból ki tudtunk lábalni. Feljavult a támadójátékunk, amit elvárt tőlünk a kapitány sikerült megvalósítanunk, ezekből helyzeteket alakítottunk ki, és gólokat is tudtunk lőni, sőt, úgy érzem, hogy bizonyos esetekben még szerencsénk is volt. Holnap ismét egy nagyon nehéz meccs vár ránk, a montenegrói együttesben is egyre több fiatal kap szerepet, szóval biztos vagyok benne, hogy pörögni fog a játék. Montenegró ellen még nem játszottam, kíváncsi vagyok, mire megyünk ellenük, alig várom a találkozót!