A sajtótájékoztatóról jelentjük, 8375 a hivatalos nézőszám.

Az első félidőben voltak kisebb gondjaink, a hozzáállás nem volt megfelelő. A tervünk az volt, hogy a szélsőjátékosaink fent támadnak, ehelyett a középpályásaink tették ezt. Ezzel a vendégek több emberrel játszhattak a középpályán, de szerencsére Dani jó időben szerezte meg a vezető gólt. Sok feleslegesen elvesztett labda volt, pedig a játéktér is jó volt. A félidőben a labdatartásról, labdaszerzésről beszéltünk, meg a nyugalomról, ezekben a szünet után jobbak voltunk. Nagy Domi teljesítménye remek volt, Böde játékával, Georgijevity első találatéval is elégedett vagyok. Az is jó, hogy nullára játszottunk és a hangulat is remek volt. Most ki kell tennünk magunkért a jövő héten Debrecenben és akkor a következő hazai meccsen még többen lehetünk.

Tovább kell fejlődnünk, főleg azokban a helyzetekben, amikor nagy nyomás helyezedik ránk. Ez nem csak a Fradi, hanem az egész magyar foci gondja. Arra kell ügyelnünk, hogy gyorsan okos döntéseket hozzunk. Ezt az edzések során gyakoroljuk, hogy ezt át tudjuk majd vinni a meccsekre is. Természetesen jó lenne, ha a magyar bajnokságban minden meccsen ilyen terhelés lenne, de sajnos nincs, így nehéz az átállás a nemzetközi meccsekre. Ez az utánpótlásban is gond, ezt kellene a fiataloknak is megtanítani. Mindannyian szeretjük a focit, a modern labdarúgás felé kell orientálódnunk. Ha nagyobb lesz a nyomás, akkor az alibistáknak remélhetőleg nem lesz helye az NBI-ben – akkor a nemzetközi porondon is jobban teljesít majd a magyar foci.

A hazai pályán a csodás stadion, a remekül rendben tartott pálya, a fantasztikus szurkolók miatt teljesítünk jól. Itthon irányítunk, és az ellenfél sokszor beáll védekezni. Az elmúlt meccsek során sok gólt szereztünk, azt szeretném, hogy ezt a formát idegenbe is át tudjuk menteni.

Thomas Doll

Minden olyan meccs után nehéz nyilatkozni, ahol nem nyerünk, a Fradi-pályán főleg. Az első harminc percben akár vezetést is szerezhettünk volna. A csapatjátékot fel tudjuk építeni, de a kapu előtt kvalitás kell, ebben a Fradi sokkal jobban áll. Ma nem állt mellénk a szerencse, de csak a szerencsében a Ferencváros pályáján nem bízhatunk. A buta második gól után hitehagyottá váltunk, Nagy Dominik pedig megoldhatatlan feladat elé állított minket. Rúgott gól nélkül nem tudunk pontot szerezni, odáig még nem jutottunk.

Tóth László