Pólósaink válogatott játékosai már az Európa Kupa szuperdöntőjére készülnek.

Jó hosszú buszutazás vár önökre Rijekáig!

Kétszer nyolc óra, ami nem egy leányálom, hiszen amint hazaérkezünk, már megyünk is tovább Pamplonába, ahol a spanyolokkal április 10-én Világliga-találkozót játszunk.

Hogyan űzhető el az utazás fáradalma?

Én mindig a busz hátsó sorában heveredek le mind a 199 centimmel. Csak az a baj, hogy az egyik karom rendre lelóg az ülésről. A csapat általában közös filmet választ, feltéve, ha lesz videólejátszó a járművön.

Az olaszokkal és görögökkel kezdenek, majd jön a helyosztó.

Az első két összecsapás riválisa nem könnyű rivális, hiszen mostanság eléggé átalakult a mi keretünk, ebből fakadóan sok a fiatal arc.

Mondja, közülük ki a legtehetségesebb pólós?

Ezt azért nem árulom el, mert esetleg megsértenék más tehetséges játékost.

A spanyolok elleni találkozó sem lesz sétagalopp!

Az igaz, de legalább a számomra legcsodásabb város, Barcelona országába utazunk. Ott lettem világbajnok, és az FC Barcelonában futballozik a kedvencem, Lionel Messi. Ráadásul azonos napon, június 24-én születtünk.

Nemrég azt nyilatkozta, a tavalyi budapesti vb-döntőben a horvátoktól elszenvedett vereséget még mindig képtelen feledni.

Ez igaz, bár ahogy múlnak a hónapok, lassan halványul az emlék. Az viszont kellemetlen, hogy felötlik bennem, amikor a finálé végeztével a győztes horvátok a kapunkra aggatták nemzeti lobogójukat. Ezt tették korábban szerbek is. De ígérem, lesz még magyar zászló az ő kapujukon is…

Így utólag mit lehetett volna tenni az ellen, hogy ne Horvátország húzzon el 4-0-ra az aranymeccs elején?

Jó megoldás lett volna például, ha mi szerzünk négygólos előnyt… De komolyra fordítva: feszesebb védekezéssel kikerülhettük volna azt a nagyon rossz kezdést.

Azt mondják, jó esélye van a magyar gólkirályi cím megszerzésére!

Igen, csapatommal, a Fradival jól mennek a dolgok, ám úgy vagyok vele, hogy inkább a zöld-fehér együttes legyen a bajnok, és ne én a gólkirály.

Vámos MártonBors

– Hát nagyon kemény lesz ez, nagyon komoly meccsek, mire számítasz?

– Így van, ahogy mondod, nagyon kemény lesz. Kettőt edzünk az indulás előtt, itt vagyunk a Komjádiban reggel-este, és holnap utazás, este már csak egy átmosó edzés lesz, mert viszonylag közel van, már csütörtökön délután négykor van az első mérkőzés. Természetesen nagyon kemény meccsekre számítok, a spanyolokkal már játszottunk többször, kellemetlenek, tudjuk. A göröggel és az olasszal még nem, de tudjuk, hogy a világelitbe tartoznak. Jó mérkőzésekre számítok.

– Saját egyéni cél?

– Egyéni cél – a legjobbamat kell hozni, mindig az az egyéni célom, hogy a legjobbamat hozzam és jól beilleszkedjek a csapatba. Nyilván szeretnék nyerni, mindig nyerni megy az ember, mindegy ki az ellenfél. Szeretném, hogy egyre jobb legyen a csapat, fogja adni a televízió is a mérkőzéseket, szeretném, ha a közönség megszeretne minket.

Jansik SzilárdVLV

Vízilabda, Európa Kupa, szuperdöntő
Április 5-8., Horvátország, Rijeka

Április 5., 16.00: Magyarország – Görögország
Április 6., 19.00: Magyarország – Olaszország
Április 7., 16.00: Magyarország – Spanyolország
Április 8.: helyosztók

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

MVLSZ