A helyosztón legyőztük a Siófokot.

Női kézilabda, Magyar Kupa, Final4, bronzmérkőzés
Ferencváros 25-21 (11-14) Siófok KC
Gólok: Schatzl 5, van der Heijden 5, Háfra 4, Pena 4, Faluvégi 2, Hornyák 1, Kovacsics 1, Mészáros 1, Snelder 1, Szucsánszki 1

Mindkét fél komoly csata után kellett, hogy helytálljon a mai napon is, ám talán a Siófok csalódása volt nagyobb az elődöntőben, miután komoly előnyt adtak el a rendes játékidőben, valamint a büntetőpárbaj során is az Érd ellen. A kezdés előtt több köszöntés is történt, csapatunkból Bíró Blanka, Háfra Noémi és Szekeres Klára vehette át a korábban kiérdemelt Év kézilabdázója díjakat, míg a meccsen közreműködő bírói párost, mint az “Év fiatal játékvezetői”-t ismerték el – látva a teljesítményüket felvetődhet a kérdés, ha ők ennyire képesek, akkor milyen a többi…?

Kifejezetten gyengén kezdtük a találkozót, és erre az sem mentség, hogy többnyire azok játszottak, akik az ETO ellen kevesebb szerepet kaptak, rengeteget hibáztunk, amit köszönt szépen a Siófok és sorra lőtte a gyors gólokat leindításból, valamint amikor emberelőnybe kerültek, akkor többször is csak az üres kapunkba kellett továbbítaniuk a labdát. Kicsit úgy érződött, mintha elengedtük volna ezt a párharcot, a fejekben már benne volt, hogy egy hét múlva a Rosztov Don ellen kell teljesítenünk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A szünet előtt ezt az érzést Szekeres Klára érthetetlen eladott labdája csak erősítette, még az is jobb lett volna, ha alkalmazza Elek Gábor korábbi klasszikusát: “…föllőjük a p*csába a lelátóra, hogy ne tudjon gyorsan indítani!“.

A második félidőben viszont gyorsan el is hessegethettük ezeket a sötét gondolatokat, a lányokon érezni lehetett, hogy ezt most akkor meg fogjuk fordítani, hogy ne érhesse szó a ház elejét. A helyzeteket elkezdtük belőni, a védekezés felerősödött, Szikora Melinda is elkezdte szállítani a bravúrokat. A Siófok egy darabig Nze-Minkonak köszönhetően tartotta magát, de nem sokáig, megállíthatatlannak bizonyult a Fradi-henger, előbb egyenlítettünk, majd pár perccel később már a vezetést is átvettük, van der Heijden góljaival. Az utolsó tíz perc leginkább a kapusokról szólt, Szikora és Szemerey is fogott, mint a festék. A hosszú gólcsendet nekünk sikerült megtörnünk, a Balaton-parti lányok tíz perc elteltével tudtak csak betalálni – ez volt az első és utolsó góljuk a mérkőzés hajrájában. Így ha kicsit izgalmasabban is a vártnál, de begyűjtöttük a Magyar Kupa bronzérmét és sikerélménnyel zártuk a négyesdöntőt.

Az érmek átadása után a fradisták még megünnepelték csapatukat, közös fotók is készültek, majd mindenki elindult haza.

Elek Gábor

Katasztrófa volt ez a hatvan perc, amiről beszéltünk, hogy nem szabad engedni a Siófok gyors lerohanásait, az első félidőben a tizennégy góljukból nyolcat így dobtak, a kezükbe adogattuk a labdákat. Ez akkor is túlzás volt, ha nem azzal a sorral kezdtünk, ahogy szoktunk és egy kicsit csalódottak is voltunk a tegnap miatt. De mindegy, megvan, túl vagyunk rajta, innentől arccal a Rosztov felé. A Siófoknak gratulálok, hogy ennyit ki tudtak hozni magukból ilyen szűk kerettel!