A Magyar Kupa négyesdöntő első napján nagy lépést tehetünk a címvédés felé – Lukács Viktória, Szekeres Klára és Elek Gábor, valamint Bódi Bernadett, Kiss Éva és Ambros Martín nyilatkozott.

Lukács Viktória

Bár ez a kupadöntő annyiban biztosan más, hogy a Győr ellen kezdünk, így az első meccs keményebb lesz, mint eddig, mégsem készülünk másképp, mint korábban. Annyi, hogy ha bejutunk a döntőbe, nyilván fáradtabbak leszünk a szokásosnál, de nézzük a másik oldalról, egy kicsit többet pihenhetünk, mert akkor később játszanánk vasárnap. A hollandok elleni válogatott meccs nagyon feldobott mindenkit, de nem vettem észre, hogy sokat kivett volna belőlünk. Sőt, ott is készültünk Brochra és Grootra, ehhez még Elek Gábor is hozzátett információkat, ami most is jól jöhet majd ellenük.

Elek Gábor

Nagyon örülök neki, hogy a fővárosban rendezik meg idén a Magyar Kupa négyes döntőjét, mert így nem kell utaznunk, és remélhetőleg sok ezer szurkolónk előtt léphetünk pályára, különleges élményt nyújthat majd a Papp László Sportaréna, vártam a hétvégét. Ezúttal már szombaton előrehozott döntő lesz, a Győr-Fradi összecsapás szerintem annak tekinthető, ugyanakkor az energia-felhasználásra is oda kell figyelnünk, hiszen a kupa után egy héttel már a Bajnokok Ligájában vívunk negyeddöntőt, ami szintén a szezonunk egészét meghatározó összecsapás lesz. Felkészülünk becsülettel, és ha már jó, szoros meccsre tudjuk kényszeríteni az ETO-t, akkor bármi lehet – ahogyan tavaly is.

Kiss Éva

Mostanában jó formában érzem magam, ami a hollandok elleni válogatott meccsen ki is jött, és különösen örülök, hogy ez győzelmet ért. De akkor is voltak hibáim, és ugyanúgy dolgozom tovább, mert szeretném tartani a szintet, bár a léc most elég magasan van. A sok sérült miatti helyzetet a Győrrel eddig szerintem elég jól megoldottunk, és most sincs sorrend, nincs fontosabb és kevésbé fontos meccs. Ellenünk mindenki kettőzött erővel játszik, de állunk elébe ezúttal is, hiszen sérültek ide vagy oda, a küzdéssel és az akarással eddig sem volt gondunk.

Ambros Martín

Szeretném, ha a Magyar Kupa négyes döntőjének hétvégéjére energiával feltöltődve érkeznénk a hosszú és kemény időszak ellenére, amit magunk mögött tudhatunk, hiszen folyamatosan több fronton kell helyt állnunk. A kupa-megméretéseket különösen kedvelem, az egész szezon során a döntőbe jutásért folyik a harc, végül a legjobb négy csapat méri össze erejét egy hétvége alatt. A Ferencváros elleni elődöntő mérkőzés nagy izgalmakat ígér, mindig igazi presztízscsatát jelent. Az elmúlt 13 idény során 12 egymást követő alkalommal szereztünk Magyar Kupa-győzelmet, sajnos a tavalyi évben megszakadt ez a sorozat, annál inkább szeretnénk idén az élen végezni. A célunk, hogy a tavalyi döntőben hétméteresekkel elveszített kupát ismét visszahódítsuk – nehéz hétvége elébe nézünk, de készen állunk a feladatra.

MKSZ, NSO

Idézzük fel a tavalyi Magyar Kupa találkozásunkat, a döntőben „szétlövésben” nyertünk!