Domi dominálna a Dózsa ellen.

Miben egyezik, és miben különbözik a mostani Fradi és az, amelyikből légiósnak álltál?

Az előző és a mostani együttes is kiemelkedett, illetve kiemelkedik a maga bajnokságából. Annak a csapatnak is megvoltak a meghatározó játékosai és a mostani sem szűkölködik ebből, de talán a mostani együttest jobban jellemzi az összhang. Ennek köszönhető, hogy most ebben a szoros bajnokságban is az első helyen állhatunk.

Nehéz feladat ma a Fradi kezdőjébe bekerülni?

A tavaszi szezon kezdetén ez nehéz feladat volt, hiszen új voltam és harcolnom, küzdenem kellett azért, hogy a csapatba kerüljek. Bízom benne, hogy a hétvégén pályára tudok lépni és remélem, élni is fogok a lehetőséggel.

Mi a legkedvesebb emléked az Újpest elleni találkozókból?

Valójában nem egy sima bajnoki derbi, hanem a Magyar Kupa elnyerése a legkedvesebb számomra, amikor 2016-ban legyőztük az Újpestet. Emellett emlékezetes marad a 2014-ben 4-1-re megnyert Ligakupa sikerünk is.

Máshogy készülsz egy derbire?

Ugyanúgy készülök, mint a többi meccsre. Lengyelországban is volt részem különleges hangulatú mérkőzéseken szerepelni, így az külön örömmel tölt el, hogy sok néző ki fog látogatni a találkozóra és várhatóan jó hangulatú mérkőzés lesz.

Milyen csapatnak tartod a lilákat?

Jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán és úgy gondolom, hogy nekik alapból ott kell lenniük az első hatban, hiszen egy nagy múltú csapatról beszélünk. Ismerem a játékosaikat, de elsősorban a hazaiakat, mert a légiósokat sűrűn változtatják. Nyomon követem az eredményeiket, de nem könnyű kiigazodni rajtuk, mert időnként becsúsznak náluk apró vereségek. A derbiket azonban soha nem lehet megtippelni, mert nem számít ki milyen állapotban volt előtte, ezeken a találkozókon mindig az adott napi forma dönt.

Babonás vagy? Vannak meccs előtti különleges szokásaid?

Túl sok nincs, de például soha nem masszíroztatok a mérkőzések előtt és ez most is így lesz. Mindig a következő találkozóra koncentrálok. Most különleges meccs előtt állunk, de tudom, hogy a következő mérkőzést is meg kell majd nyernünk.

Milyen találkozóra számítasz?

A derbik mindig kemény és harcos meccsek. Annak ellenére, hogy idegenben lépünk pályára, megpróbálunk majd az első perctől dominálni. A legutóbbi derbikből mindig pozitívan jöttünk ki, így ezt várom most is. Háromgólos győzelemnek szívből örülnék, és hab lenne a tortán, ha én is betalálnék!

Fradi app